Padel Reglementen

Padel spelregels? Serveren

De opslag gebeurt altijd onderhands nadat je de bal 1 keer hebt laten stuiteren achter de servicelijn. De bal moet lager dan heuphoogte geraakt worden en diagonaal geslagen worden. De serveerder moet met 1 voet op de grond blijven staan. Die voet mag hierbij de servicelijn niet overschrijden of raken. De bal moet rechtstreeks landen in het servicevak van de tegenstander(s) en mag daarna de rastering niet raken, het glas (of de muur) wel. Net zoals bij tennis heb je 2 kansen. Als de bal bij een service het net raakt en daarna toch in het servicevak van de tegenstander(s) landt is het een let. Bij het eerste punt van een game begint de serveerder rechts om daarna telkens van zijde te wisselen. De opslag rouleert per game. Serveren mag afwisselend iemand van het ene team en iemand van het andere team. Dit blijft wel steeds dezelfde volgorde. De ontvanger mag kiezen of hij de bal terugspeelt voor of nadat deze eventueel de zij- of achterwand raakt. De return mag niet bovenhands gespeeld worden. Ná de opslag zijn de lijnen niet meer van belang.

 

Spelverloop

Tijdens het spel mag de bal slechts éénmaal op de grond stuiten. De bal mag gespeeld worden voor of na de stuit, eventueel na contact met de wand. De bal mag de wand of de rastering van de tegenstander(s) niet rechtstreeks raken. Wél mag er tegen de eigen wand gespeeld worden om zo de bal over het net te krijgen. Tegen de eigen rastering spelen is fout. Als de bal via het speelveld over de wanden wordt geslagen is het punt voor de aanvallende ploeg. Spelers mogen echter het speelveld verlaten om de bal te spelen en zo de bal over de wanden terug op het veld van hun tegenstander(s) te slaan. Dit komt echter, behalve in de demo-video, zeer zelden voor. Na een oneven aantal games wisselen de spelers van kant. 

 

De puntentelling

De puntentelling gebeurt zoals in tennis: 15, 30, 40, (voordeel indien nodig), game, set, match. 6 winnende games per set, vanaf 5-5 speelt men echter tot 7. Wordt het 6-6, dan volgt er een tiebreak. In de tiebreak wint degene die het eerst 7 punten haalt, met een verschil van 2 punten. De opslag wisselt dan anders, om de 2 punten is het aan de tegenpartij. Afhankelijk van de competitieformule speelt men naar 2 of 3 gewonnen sets. (Bron: wikipedia) 

 

Hoe reserveer als lid een padelbaan bij TPC Unicum?

Leden mogen alleen spelen als ze op de betreffende tijd en baan geregistreerd zijn in het KNLTB afhangbord. Het afhangbord controleert het lidmaatschap.
Voor de regeling en uitleg voor het reserveren en afhangen van een baan kun je alle gegevens vinden op de webpagina Vereniging / Reserveren en Afhangen.
Voor de regeling en uitleg van de mogelijkheid om niet-leden te introduceren kun je alle gegevens vinden op de webpagina Vereniging / Introduceren. Introducties moeten altijd eerst aan de bar worden gemeld.

 

Algemeen

  1. De padel-banen mogen alleen worden betreden met schone (lees gravel-vrije) sportschoenen
  2. Padel mag alleen gespeeld worden met padel-rackets. Het spelen met tennisrackets op de padelbanen is nadrukkelijk niet toegestaan.
  3. Van u wordt verwacht sportkleding te dragen tijdens het spelen. In het clubpaviljoen zijn kleedkamers waar u zich kunt omkleden en douchen.
  4. Gehuurde padel-rackets dienen direct na afloop van de speeltijd te worden geretourneerd bij de barbezetting
  5. Voor rackets die defect zijn geraakt worden kosten in rekening gebracht.
  6. Padelballen zijn niet te huur dus dienen vooraf te worden aangeschaft.
  7. Na retournering van het padel-racket wordt de ID-pas, die als onderpand is gegeven, weer teruggegeven.
  8. Eventuele beschadigingen aan de baan dienen direct gemeld te worden aan de barbezetting.
  9. Het afspelen van muziek op het park is niet toegestaan tenzij toestemming is gegeven door het bestuur.
  10. Meebrengen van eigen consumpties is niet toegestaan.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989