Donateurs

Er zijn door de jaren heen diverse leden die als donateur het mogelijk hebben gemaakt om projecten binnen de club te realiseren. Daar zijn we zeer dankbaar voor. Zonder deze bijdragen was het eigenlijk nooit mogelijk om deze projecten te doen slagen.
Ook u kunt uiteraard als donateur optreden.
Neem daartoe contact op met het bestuur.

Recente voorbeelden van donaties zijn:

Gerealiseerde projecten:

 • Rolluiken aan de kopzijde van het clubhuis waardoor het clubhuis ook in de winter bruikbaar wordt voor activiteiten; geheel opgebracht door 3 leden van Unicum
 • Speciale opslagruimte voor de onderhoudscommissie aan de achterzijde van het clubhuis; mede door een forse bijdrage van een lid van Unicum
 • Muziekinstallatie waardoor het mogelijk wordt zowel dagelijks gemakkelijk muziek in het clubhuis te kunnen luisteren vanaf je eigen smartphone of tablet en het ook mogelijk wordt om bij feesten en partijen een voldoende en goed geluide muziek ten gehore te kunnen brengen; Aangeboden door een lid van Unicum.
 • Beplanting op het park; op diverse plaatsen op het park zijn prachtige bloeiende bomen en struiken almede hagen en bloem-beplanting aangebracht. Die worden keurig onderhouden door de onderhoudscommissie die iedere dinsdagmiddag op het park bezig is. Maar voor vervanging en uitbreiding van die beplanting zijn geen financiën beschikbaar en worden heel vaak door leden persoonlijk geschonken, soms omdat een mooie gezonde plant uit hun eigen tuin moet worden verwijderd, soms ook aangeschaft om het park van TC Unicum verder op te fleuren. Alle bijdragen in deze worden zeer op prijs gesteld, graag wel in overleg met de onderhoudscommissie.
 • Een computer achter de bar waar het mogelijk is dat de barbezetting de baan- en parkverlichting en de nieuwe sproeiinstallatie kan bedienen. Aangeboden door een oud-lid van Unicum.
 • LED verlichting voor alle tennisbanen, de stroomkosten van LED verlichting zijn ongeveer 40% van de gebruikelijk energiekosten en LED verlichting is gemakkelijk en sneller inschakelbaar. Daarnaast was dit van belang om het te realiseren vóórdat TPC Unicum een jaarrond vereniging werd, omdat het licht in de winter veel meer gebruikt zal worden dan in de zomer-periode. Mogelijk gemaakt door leningen beschikbaar gesteld door 2 leden van Unicum.
 • Een tablet computer met standaard achter de bar waar de barbezetting de clubapp kan gebuiken om b.v. te zien wie wanneer bardiensten moet vervullen, maar ook de verlichting kan bedienen en zelfs mail kan versturen. Aangeboden door een lid van Unicum.
 • De aanleg van inbouw USB wandkontaktdozen bij de tafels en de TV-aansluiting in de achterwand van het clubhuis. Besprekingen waar steeds vaker laptops bij aanwezig zijn, kunnen daardoor eenvoudiger in het clubhuis worden gehouden en ook leden kunnen hun smartphone 'bijtanken'. Daarnaast ziet het er wel wat beter uit en is het veel veiliger dan de losse verlangkabels die altijd nodig waren. Aangeboden door een lid van Unicum.
 • Scootmobiel Polka 4 die ingezet wordt bij het baanonderhoud. Aangeboden door Sponsor PractiComfort uit Katwijk.
 • Een compleet Gigabit ethernet met routers en wifi punten, zowel in het clubhuis, achter de bar als in de bestuurskamer en het sproeihok. Hierdoor is er een betere, snellere en beschermde verbinding gekomen van de kassa, pinterminal, afhangbord, toegangscontrole, verlichtingscomputer en kunnen deze ook via Internet benaderd worden. Ook de verlichting en sproeiinstallatie is nu met behulp van de internetverbinding 'bestuurbaar op afstand' waardoor de druk op commissieleden om te pas en te ompas naar het park te moeten komen aanzien beperkt kan worden. Aangeboden door een lid avn Unicum.
 • Twee spiksplinter nieuwe rustiek dennegroene deuren in de garagebox op het park die daarom omgedoopt is tot 'Onderhoud-chalet' voor de nieuwe baanploegen. Aangeboden door een lid van Unicum.
 • Twee nieuwe bladblazer en versnipperaars met verlengsnoeren zodat we in staat zijn om ook in de herfst-periode zelf het baanonderhoud te kunnen uitvoeren. Aangeboden door een lid van Unicum.

Allerlei wensen:

 1. De inrichting van het clubhuis heeft eindelijk steeds aandacht nodig. Momenteel wordt in overleg met de BSO naar wat nieuwe meubels een aankleding gekeken. 
 2. Inrichting "bestuurskamer". Momenteel is de bestuurskamer niet representatief genoeg om vergaderingen te houden of als commissiekamer dienst te doen. Het dakraam is al jarenlang defect, de vloerbedekking is al heel lang aan vervanging toe en een inrichting met goede kantoorinventaris en een goede printer, zou het gebruik van deze ruimte prettiger kunnen maken en ook nog andere doelen dienen zoals als mogelijke huiswerkbegeleiding.
 3. Video-camera's op het park. Voor de barbezetting zou het een veiliger gevoel geven goed te kunnen zien wat er op het park gebeurt en vooral ook of de banen 6 t/m 10 nog bespeeld worden (verlichting uit). Ook kunnen video-camera's via de website informatie geven over de drukte op het park en de toestand van de banen (bij regen). Tijdens toernooien kan de toernooileiding daarnaast gemakkelijker in de gaten houden hoe het verloop van de partijen is. De basismogelijkheden om dit te realiseren zijn al haalbaar vanaf enkele honderden euro's.
 4. Electronisch toegangscontrole-systeem die het mogelijk maakt om met de KNLTB-pasjes die iedereen heeft niet alleen voor het afhangbord te gebruiken maar ook voor toegang tot het clubhuis, of alleen de toiletten, of tot het park (poorten) en/of tot ruimten in het clubhuis (keuken, bestuurskamer, voorraadhok, werkkast, voorraadhok, meter/computerkast etc. etc.) Naast het feit dat dit veel sleutel-gedoe voorkomt kan aan ieder lid via Internet dan toegangsrechten worden gegeven (en ingetrokken) en is daarnaast bij te houden wie waar is geweest. Initiële kosten (basisstation en enkele deuren) bedragen enkele duizenden euro's. Daarna is het modulair uitbreidbaar.
 5. ...

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden