Lidmaatschap

Unicum is een gezellige club met een gezonde leeftijdsopbouw. Presteren en recreeren gaan hand in hand. Er wordt veel in georganiseerd verband gespeeld, dat geldt zowel voor competitie- als recreatie-activiteiten en zowel voor tennis als voor padel. U kunt elke week meedoen met een toss-avond of toss-ochtend, waarbij u in gemoedelijke sfeer een balletje kunt slaan en kunt kennismaken met clubgenoten.

Natuurlijk bestaat er ook een mogelijkheid voor het nemen van tennisles. of padelles. Beginners en gevorderden kunnen onder deskundige leiding privé-of groepslessen volgen. Ook de allerkleinsten kunnen op speelse wijze met het tennis of padel vertrouwd raken.
Voor de training moet u zich apart opgeven, meer informatie vindt U op de website bij tennisles of padelles.

Nieuwe leden hebben bij het nemen van les voorrang, zodat zij het spel leren en andere leden leren kennen. Bij het indelen van de trainingsgroepen gelden dezelfde regels als voor leden die al langer lid zijn. Wij vragen uw begrip er voor dat niet altijd kan worden voldaan aan voorkeurstijden. Op de piektijden is het aantal banen dat beschikbaar is voor training gelimiteerd.

Lid worden of Lidmaatschap aanpassen

TPC Unicum heeft nog ruimte voor nieuwe leden. We kennen geen wachtlijst,
U kunt, óók als u zich gedurende het jaar aanmeldt, meteen gaan spelen. 
Wilt u lid worden, maak dan gebruik van het aanmeldingsformulier.
U moet daar ook een pasfoto uploaden. Die moet eerst worden goedgekeurd voordat de procedure verder gaat. De eisen voor de pasfoto kunt U vinden op de Help-pagina Pasfoto.

Bestaande tennisleden die ook padellid willen worden, of padelleden die ook tennislid willen worden sturen gewoon een e-mail naar [email protected] waarna het lidmaatschap wordt omgezet in een compleet lidmaatschap zodat u op alle banen kunt afhangen.

Contributie / Bijdrage voor seizoen 2021

  Jaarrond
lidmaatschap
Tennis en Padel
(altijd)
Jaarrond
lidmaatschap
Tennis
(+ padel daluren) 7)
Jaarrond
lidmaatschap
Padel1)
(+ tennis daluren) 7)
Wintertennis 2)
1 okt. 2021 -
31 mrt. 2022
(Jeugd incl padel)
Senior (v.a. 18) 3,5) €  265,00
+ 75 pt ver.diensten
€  215,00
+ 75 pt ver.diensten
€  180,00
+ 75 pt ver.diensten
€    90,00

Student (<28) 3,4,5) €  185,00
+ 75 pt ver.diensten
€  150,00
+ 75 pt ver.diensten
€    125,00
+ 75 pt ver.diensten
€    80,00

Junior (13 - 17) 5) €  100,00 6) -- -- €    50,00
Pupil (t/m 12) 5) €  80,00 6) -- -- €    50,00
Niet-spelend €  36,00 €  36,00 €  36,00

n.v.t.

 1. Padelbanen
  Padelbanen worden ook los verhuurd voor € 20 per baan per uur zolang het ledenbestand dit toelaat.
 2. Wintertennis
  Wintertennis voor niet-leden is alleen zolang het ledenbestand dit toelaat. Als je per 1 jan. 2022 nieuw lid wilt worden van TPC Unicum, wordt de helft van de winterbijdrage (jan t/m mrt) verrekend met de nieuwe contributie. Wintertennis is géén abonnement, toegang stopt na  31 mrt. Voor wintertennis ontvangt u géén KNLTB-pas maar kan, na registratie bij TPC Unicum, afgehangen worden met de ledenpas van uw eigen tennisclub of tegen borgbetaling met een tijdelijke pas.
 3. Verenigingsdiensten
  Bij de verplichte diensten is uitgegaan van reguliere bardiensten die 25 punten opleveren. Andere verenigingsdiensten kunnen andere puntenaantallen opleveren. Van alle leden wordt verwacht dat ze jaarlijks 75 punten behalen.
 4. Studenten
  Maximum leeftijd voor studenten is 27 jaar. Kopie van de collegekaart naar Unicum Ledenadministratie sturen, graag bij de web-aanmelding vermelden dat het om een student-lidmaatschap gaat.
 5. Peildatum leeftijd
  De peildatum voor de leeftijd is 31-12-2021. Word je dus volgend jaar 18 dan ben je het gehele jaar senior. Word je volgend jaar 13 dan ben je het gehele jaar geen pupil meer.
 6. Eerstejaars Junioren en Pupillen
  Eerstejaars Junioren en Pupillen ontvangen in het eerste jaar van het lidmaatschao eenmalig 50% korting op de contributie
 7. Daluren:
  Weekdagen 12.00-18.00 uur en 22.00-23.00 uur.

Aanmeldingen in de loop van het jaar worden pro rata op kwartaalbasis afgewikkeld. Dus in Q1 100% plus 75 punten, Q2 75% plus 50 punten, Q3 50%  plus 25 punten, Q4 25% plus 0 punten.

Automatische incasso van de contributie zal in de tweede week van januari 2021 gebeuren, betaling met Ideal is mogelijk. Daarna voor nieuwe leden steeds aan het eind van elke maand.
Afkoop van verenigingsdiensten, dan wel niet ervoor inschrijven, zal na afloop van de inschrijftermijn ook automatisch worden geïncasseerd.

Rekeningnummer van T.C. Unicum:

Het rekeningnummer van TPC Unicum is: NL03 INGB 0003 9272 05.

 

Winterkorting Terwegen Indoor, Sassenheim

Veel Unicum-leden spelen in de winter binnen door. Speciaal voor Unicum-leden is een afspraak gemaakt met Terwegen Indoor, dat als onze leden een 10 urenkaart kopen ze als Unicumlid GRATIS een extra uur spelen krijgen. Daarmee heb je een uur extra tennis voor dezelfde prijs (11 uren). Ook steun je op deze manier de TPC Unicum clubkas, want van elke 10 urenkaart ontvangt onze tennisclub € 10 van Terwegen Indoor.

 • De urenkaart kun je ook na afloop van het seizoen nog gebruiken (over meerdere seizoenen) en vervalt dus nooit.
 • Je kunt de kaart de hele week op alle vrije uren gebruiken m.u.v. ma t/m vr avond van 18:00 tot 22:00 uur.
 • Bovendien kun je vóór het eerste uur van elke dag (9:00) en ná het laatste uur van de doordeweekse dag (23:00) een half uur extra GRATIS spelen !

Het boeken van een tennisbaan kan via onze website of via de website van Terwegen d.m.v. de speciale Unicum button.
De registratie en het reseveren / afboeken van de speeluren is volledig digitaal.
Bij Terwegen speel je op een naaldvilttapijt, wat minder belastend is voor de knie- en enkelgewrichten dan andere hardcourt banen.

Jeugdsportfonds:

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Het Jeugdsportfonds Leiden creëert sportkansen voor minder bevoorrechte jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die wonen in de gemeente Leiden. Het gaat om jongeren die graag in groepsverband willen sporten, maar dat vanwege de financiële situatie van hun ouders niet kunnen. Bent u benieuwd of uw kind in aanmerking komt voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds Leiden, neem dan een kijkje op de website van het Jeugdsportfonds Leiden

Ledenopbouw

TPC Unicum is een vereniging met 900 leden. We hebben 9 nieuwe Topclay-banen die in 2018 zijn aangelegd en 3 Padel-banen die in 2019 in gebruik zijn genomen. Volgens voorschrift van de KNLTB geldt een ledenaantal van 90 per baan, dus Unicum heeft nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. We hanteren dan ook geen wachtlijst.

Unicum heeft veel leden in de leeftijdscategorie 25 – 35 jaar. Dit komt door de sterke aanwas van oud-studenten die bij ons zijn komen tennissen. Maar ook de andere leeftijdsgroepen zijn goed vertegenwoordigd.

Toelichting verenigingsdiensten

Als je lid wordt van Unicum, dan is het gebruik ook wat te doen voor de club onder het motto: ‘Vele handen maken licht werk’. Van elk Unicum lid wordt verwacht dat hij of zij een drietal diensten doet gedurende een seizoen. Dat mag natuurlijk ook vaker als je het leuk vindt of de club meer wilt ondersteunen.
De diensten kunnen zijn bardiensten, keukendiensten of parkdiensten, verdere informatie daarover kun je terugvinden op de pagina verenigingsdiensten van onze website.

De diensten worden geregeld via onze website of de KNLTB ClubApp. Je kunt daar komen door op de website in te loggen via de oranje knop "Mijn Unicum" rechtsbovenaan de Unicum webpagina's. Hoe je de ClubApp kunt downloaden vind je op de ClubApp-pagina.
Hoe eerder je je inschrijft, des te meer keus in de data waarop je de diensten kunt doen. Je kunt daar, gedurende het seizoen, ook zien wie er is ingedeeld en krijgt automatisch herinneringen per e-mail.

Als je geen diensten wilt doen, er of geen tijd voor hebt, dan kun je dat afkopen à 25 euro per dienst (75 euro totaal).
Meer informatie kun je lezen in het reglement van de verenigingsdiensten. Hier staat nog een uitleg over het inschrijven voor een dienst.

Pasfoto uploaden

Als u kunt inloggen op de website of in de ClubApp kunt u eenvoudig uw pasfoto uploaden of aanpassen.
Hoe je dat moet doen, kun je vinden op de Help-pagina Pasfoto.

Wijzigingen doorgeven

Wijzigingen van telefoonnummer of e-mail kunt u doorgeven via de website of de ClubApp bij 'Mijn Profiel' (eerst inloggen). Andere wijzigingen graag per e-mail aan: [email protected].

Alle leden krijgen een KNLTB ledenpas. Wilt u een nieuwe foto op uw pas, lever dan vóór 15 januari één pasfoto naar de ledenadministratie, [email protected].
U kunt uw nieuwe foto uploaden via de ClubApp of de website, zie op de Help-pagina Pasfoto.
Als u de foto vóór 15 januari inlevert kunnen we uw pas op tijd gereed te krijgen.

 • Zie voor de voorwaarden van de pasfoto op Help-pagina Pasfoto.
 • De pasfoto moet digitaal 300x400 pixels zijn.

De foto hoeft voor senioren slechts éénmaal per 10 jaar en voor junioren eens per 3 jaar vernieuwd te worden. Maar ook voordat u over de houdbaarheidsdatum heen bent, kunt u als lid eenvoudig een nieuwe foto uploaden met de ClubApp op uw mobiele telefoon.

Lidmaatschap opzeggen

Liever niet maar mocht u dat toch willen doen dan moet u het volgende weten.
Opzeggingen worden volgens de verenigingsstatuten alleen schriftelijk geaccepteerd, je kunt dit doen door ons te mailen. En wel vóór 1 december voorafgaand aan het seizoen.
Als de opzegging dus niet is ontvangen wordt de reguliere contributie in rekening gebracht. De reden hiervoor is o.a. dat bij het vaststellen van de begroting van de dan bekende ledenaantallen wordt uitgegaan en dat tevens in die periode de afdracht aan KNLTB berekend wordt. 

TC Unicum Ledenadministratie
[email protected]  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden