Reserveren van tennis- en padelbanen

Voor het reserveren van de banen maakt TPC Unicum gebruik van het KNLTB.Club baanreserverings systeem. Reserveren van tennisbanen is verplicht ook als er meer dan genoeg ruimte is op het park. Als je langer wil spelen dan je gereserveerde tijd zul je via de KNTLB.Club app de reservering moeten verlengen. De verlichting van de tennisbanen zit gekoppeld aan het reserveringssysteem dus deze zullen automatisch aan gaan bij de start van de reserveringsperiode. 
 
De regels voor het reserverings systeem zijn opgesteld om het volgende te bewerkstelligen:
 1. Komen tot een zo eerlijk mogelijke verdeling van de beschikbare spelgelegenheid voor de leden
 2. Komen tot een zo goed mogelijke spreiding over de piektijden en de daluren zodat wachttijden zo kort mogelijk blijven.

Het nieuwe normaal

Ervaringen met de digitalisering en het gebruik van de ClubApp hebben er toe geleid dat deze manier van reserveren en afhangen tot “het nieuwe normaal” zullen gaan behoren. Inmiddels wordt al jaren met veel succes gebruik gemaakt van de ClubApp en is inmiddels de standaard geworden. 
Voor de leden geeft dat de mogelijkheid om enkele dagen vooruit te zien hoe druk het is op het park en voor een reservering wat gunstigere stillere momenten kunnen uitkiezen.
 
Hieronder staan de afspraken zoals die bij TPC Unicum worden gebruikt. Niet alle afspraken kunnen bij het digitaal afhangen ook direct gecheckt of gecorrigeerd worden. Dat betekent echter niet dat het daarom wel zou zijn toegestaan.
 

Afspraken voor het afhangen en reserveren door leden

 1. Men mag alleen op een baan spelen als deze baan op naam is gereserveerd of als je deelneemt aan een activiteit waarvoor die baan is gereserveerd.
 2. Men mag slechts éénmaal per dag een baan reserveren; als deze reservering voorbij is kan men opnieuw reserveren of direct afhangen om door te spelen voor zover banen dan beschikbaar zijn. Probeer hierbij te voorkomen dat er minder dan 30 minuten tussen de reserveringen valt. 
 3. Reserveren kan maximaal éénmaal per dag, vanaf de direct aansluitende speeltijd tot maximaal 6 dagen vooruit.  
 4. 'Tactisch' reserveren, waardoor banen langer geblokkeerd zijn en daarmee niet te reserveren zijn voor anderen, is niet toegestaan.
 5. Reserveren kan, na inloggen, in het MijnClub gedeelte van de website van TPC Unicum of met de ClubApp. 
 6. Omdat per internet reserveren ook voor afhangen wordt gebruikt is de noodzaak om 15 minuten vóór de aanvangstijd de reservering te bevestigen met de ledenpas uitgezet. Dus ook zonder bevestiging wordt de reservering NIET gewist.
 7. Wij verzoeken je om als je, door plotselinge omstandigheden (of regen) toch niet kunt komen of niet wilt spelen, de reservering direct te wissen zodat de baan beschikbaar komt voor andere leden. Ook zal dan niet nodeloos de LED verlichting van de baan aangaan.
 8. Als hoofdboeker kun je, als de betreffende leden daarvoor hun instemming hebben gegeven, in de ledenlijst selecteren met wie je gaat spelen. Ook voor de medespelers geldt dat zij slechts éénmaal per dag mogen reserveren. Alle deelnemers ontvangen een bevestiging per e-mail.
 9. Gemaakte reserveringen kunnen nog worden gewist of veranderd tot 0 minuten vóór aanvang van de speeltijd. Het wissen kan ook gebeuren door een van de medespelers. Wijzigen kan niet, dus als je van een enkelspel een dubbel wilt maken, de speeltijd of de baankeuze wilt aanpassen, moet je eerst de bestaande reservering wissen en vervolgens een nieuwe reservering invoeren.
 10. Je kunt reserveren voor 2, 3 of 4 personen (zowel bij tennis als padel) waarbij een speeltijd wordt toegewezen van 15 minuten per speler. De lengte van de speeltijd kan op bijzondere avonden worden aangepast. Ook kan in speciale situaties of vanwege de drukte het afhangbord alleen dubbelpartijen toestaan.
 11. Er is een vrije baankeuze toegelaten. Daarbij worden leden wel verzocht zoveel mogelijk eerst een baan te reserveren waar direct voorafgaand nog niet gespeeld wordt.
 12. Voor de mogelijkheden van het introduceren van niet-leden, kijk op de webpagina Vereniging/Introduceren.
 13. Er kan een beperking worden ingesteld voor een lid voor het aantal malen dat men kan introduceren.
 14. Er kan een beperking worden ingesteld voor een lid om banen te kunnen reserveren (padel en tennis nog afzonderlijk).
 15. Het bestuur kan het aantal banen en tijden waarop via Internet gereserveerd kan worden beperken, wat automatisch zichtbaar wordt als je digitaal bent ingelogd.
 16. Reserveren op een andermans naam is nooit toegestaan. Je krijgt altijd een bevestiging van een reservering. Mocht jouw naam toch misbruikt worden door een ander lid om een reservering te maken, geef dat dan door aan [email protected] om blokkering van je eigen pasje te voorkomen.
Alle afspraken gelden voor alle aanwezige banen, tenzij nadrukkelijk vermeld.
 
De actuele baanbezetting van de tennis én de padel-banen staat op Vereniging / Afhangbordoverzicht. Daar kun je ook door het afhangbord bladeren om te zien welke reserveringen in de toekomst al gemaakt zijn of hoe druk het is geweest in het verleden.
Voor de huur van een padelbaan zie Padel / Padelbaan huren.
rev. 2020-07-05

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989