Info Voorjaarscompetitie Tennis

Op deze pagina kun je informatie vinden van alle competitievormen voor tennis in de voorjaarscompetitie, hoe je je daarvoor moet inschrijven, op welke datums gespeeld wordt en wie de contact-personen zijn.

Wedstrijdtennis staat bij TPC Unicum hoog in het vaandel. Tennis bestaat immers uit wedstrijden, dat geldt zowel voor junioren als voor senioren, de een op een wat hoger niveau, de ander meer recreatief ingesteld.
De competities zijn een belangrijke wedstrijd-activiteit. Als je competitie speelt vertegenwoordig je, samen met de andere leden uit jouw team, TPC Unicum en je gaat op bezoek bij verschillende andere clubs. Ongeveer de helft van de wedstrijden worden 'UIT' gespeeld, de andere helft wordt thuis, op onze eigen banen, gespeeld. Er zijn heel veel verschillende competitievormen. De competities beslaan slechts een beperkte periode in het seizoen.

De Nederlandse tenniscompetitie is de grootste van de wereld. Een competitiewedstrijd is meer dan de optelsom van enkel- en dubbelspelen!
Competitie is een teamsport. Je komt dus niet alleen voor eigen enkel- of dubbelspel, maar bent ook aanwezig bij de partijen van jouw teamgenoten. Er mag tijdens de partijen overlegd worden en je kunt gezamenlijk de tactiek uitstippelen of aanpassen om de punten binnen te halen. Zo kun je samen het niveau van elkaar verhogen!

Competitiewedstrijden zijn de enige tenniswedstrijden waar spelers gecoached mogen worden. Voor de uitslag van iedere partij is dus het gehele team betrokken.

Verplichte competitieteam-bardiensten

In toenemende mate is er een probleem om de bardiensten in de competitieperiodes op vrijdagavond, zaterdag en zondag ingevuld te krijgen. Samen gezellig een drankje kunnen doen in het clubpaviljoen is een essentieel  onderdeel om de competitie tot een succes te maken. De barcommissie moest afgelopen jaar alle zeilen bijzetten.

Daarom is besloten dat ALLE teams die op vrijdag(avond) òf zaterdag òf zondag competitie spelen, zowél de tennis-teams als de padel-teams, met ingang van 2020 de verplichting hebben per team één bardienst in de competitieperiode te verzorgen.

Voor deelnemers van competitieteams die niet op vrijdagavond, zaterdag of zondag spelen, verandert er niets.

  • Een competitieteam-bardienst duurt één dagdeel
  • Teams mogen zelf bepalen hóe ze de invulling daarvan doen.
  • De minimum bezetting achter de bar is steeds 2 personen. Maar je mag het natuurlijk ook allemaal samen doen. Gezellig, en goed voor de teambuilding!
  • Voor de zaterdagteams valt de dienst op zondag of vrijdagavond.
  • Voor de vrijdagavond- en zondag-teams valt de dienst op zaterdagen.
  • Deze dienst tijdens de competitieperiode is NIET afkoopbaar.
  • Deze dienst telt ook niet als vervanging voor een reguliere bardienst.
  • Ter compensatie hoeven de teams niet meer de inschrijvingskosten van de KNLTB te betalen. De kosten voor de tennisballen blijven wél voor hun eigen rekening.

Het rooster voor de bardiensten wordt door de barcommissie opgesteld. Het zal samen met het competitieprogramma bekend worden gemaakt.
De aanvoerders van de teams zijn verantwoordelijk voor de invulling van de diensten. Ze kunnen eventueel onderling vóór de competitieperiode afspreken om diensten te ruilen en daarvan de barcoördinator natuurlijk tijdig per e-mail op de hoogte te stellen.

De Speeldagen

Het aanbod van competitievormen

Het aanbod VJC 2021 zie je hieronder.