MOSS. Unicum Padel Open

Aankondiging
Programma wedstrijden en events
Dagjournaal Zaterdag 13 augustus - We zijn gestart
Dagjournaal Zondag 14 augustus - De jeugd slaat toe
Dagjournaal Maandag 15 augustus - Plenzen op het park, timmeren in Terwegen
Dagjournaal Dinsdag 16 augustus - Dollen in de Qooi
Dagjournaal Woensdag 17 augustus - Eerste kampioenen bekend
Dagjournaal Donderdag 18 augustus - Ladies Day
Dagjournaal Vrijdag 19 augustus - Veteranen gaan voluit
Dagjournaal Zaterdag 20 augustus - Matadoren aan zet
Dagjournaal Zondag 21 augustus - Bram vs Uriel

MOSS. Unicum Padel Open 2022 toernooiaffiche

#VAMOSS.

Dat is de hashtag van onze nieuwe naamsponsor MOSS.  Welkom aan boord!

Het grootste padelfeest van Leiden staat weer op stapel. Heb je al ingeschreven? Nog niet? Doe dat dan hier. Lekker zelf padellen op je eigen niveau, twee wedstrijden gegarandeerd. Gezellig als je meedoet; nog gezelliger als je blijft kijken, eten en drinken!

Nieuw dit jaar:

 • De toernooinaam: het MOSS. Unicum Padel Open. #MUPO
 • De toernooileider: Jacqueline van Wijk
 • De tweede locatie Terwegen Indoor, voor uitwijk bij regen en veel partijen
 • Inschrijven voor twee onderdelen (een dubbel en een mixed)
 • Side-events overdag

Uiteraard blijven de succesnummers gehandhaafd:

 • Iedere dag heerlijke maaltijden, salades en broodjes van Annemiek
 • De PUBQUIZ van de QuizBrothers
 • De nationale top garandeert spektakel in de P500 A
 • De goodie-bag
 • Livestream van de finale-dag

Zaterdag 13 aug. 2022

 • 09:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D

Zondag 14 aug. 2022

 • 09:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D

Maandag 15 aug. 2022

 • 17:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D

Dinsdag 16 aug. 2022

 • 17:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D
 • 14:00 – 18:00 Students Day
  Unicum zwaait naar Qravel

Woensdag 17 aug. 2022

 • 17:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D
 • 14:00 – 17:00 Kids Day
  Unicum zwaait naar de Leidse jeugd

Donderdag 18 aug. 2022

 • 17:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D
 • 14:00 – 18:00 Ladies Day
  Unicum zwaait naar Zuid-West

Vrijdag 19 aug. 2022

 • 17:00 – 23:00 Poulewedstrijden B-C-D
 • 14:00 – 18:00 Veteranendag
  Unicum zwaait naar het defilé
 • 20:00 PUBQUIZ
 • 22:30 DJ and Sax

Zaterdag 20 aug. 2022

 • 09:00 – 23:00
  • Kwartfinales B-C-D
  • Afvalschema P500 HD en DD-A
 • 16:30
  • Demonstratie en clinic Rolstoelpadel

Zondag 21 aug. 2022

 • 09:00 – 15:00 Finales B-C-D
 • 09:00 – 15:00 Halve finales P500 HD en DD-A
 • 15:00 Finale P500 DD
 • 16:30 Finale P500 HD

MUPO toernooicommissie

Finaledag LIVE op Internet


De finaledag zal ook live te zien zijn via https://www.youtube.com/vanafdezijlijntv.


Zaterdag 13 augustus - We zijn gestart

De eerste dag zit er op. Het 3e Unicum Open is van start, met een nieuwe naam: het MOSS. Unicum Padel Open (#MUPO). Het Leidse fietskoeriersbedrijf MOSS. verbindt zich voor niet minder dan vijf jaar als naamsponsor aan ons toernooi, gedreven door passie voor padel en positiviteit. #kuitenalskanonskogels is een van de hashtags van de fietsers van MOSS., dus die gaan we regelmatig droppen. Net zoals #VAMOSS!

Toernooitijgers Atze Bosma en Pieter de Bakker wisten hun eerste poulewedstrijd in de HD 4/5 knap te winnen. Ze wonnen de eerste set vrij makkelijk en stonden 5-2 voor in de tweede, maar maakten toen kennis met de taaiheid van routiniers René van Weerdt en Marco Cecchi, die zich terugvochten en de tweede set pakten. De super-tiebreak was daarna alsnog voor Bosma-De Bakker.


Bosma 'vangt' de bal voor een bandeja

Nog een verrassing in de HD 4/5 kwam op naam van Unicummers Menno Moret en Reinier Tan. Niet alleen de hoger ingeschaalde tegenstanders Daan Peeters en Sjoerd Eversdijk, maar ook de opkomende hitte maakten het vooral Tan moeilijk. Moret sleepte hem succesvol door de derde set.


Daan Peeters zoekt de bal tegen de zon in

In de middag werd er niet gespeeld vanwege de hitte, maar 's avonds bleef het nog lang gezellig, zeker toen een aantal junioren op de terugweg van hun wedstrijden in het toernooi van Volendam nog even langskwam om de girls Jasmijn Luneman en Sophie Verspaget te supporteren.


Arne Driessen en Yvette Schelvis... redden het net niet tegen oud-winnaars Piet en Esther Scholma #kuitenalskanonskogels

#MUPO #VAMOSS @padel.nl


Zondag 14 augustus - Jeugd slaat toe

De dag begon met een boeiende partij tussen hardhitter Ruben Duin met Marcel Budding, en Mark Selier met Daní Loe. Dat power in padel als een boemerang tegen je kan werken, liet Ajacied Selier zien door strak naar voren te sprinten op de smashes van Duin om de bal terugkomend van de achterwand af te kunnen maken. Een knappe 7-6 6-3 voor Selier en Loe, maar Ten Hag heeft nog niet gebeld.

Ruben Duin
Ruben Duin, klaar voor een backhand lob na de muur

Als padel een jurysport was geweest, dan had Marco Oudhuis zijn partij niet verloren. Als padel met speelkaarten gespeeld zou worden, dan had Gerard Sprinkhuizen zijn partij ook niet verloren. Samen legden ze het af tegen Bart en Bas Giesbers, 4-6 3-6, maar Marco neemt de leiding in de foto van het jaar klassement.

Marco Oudhuis
Marco 'Zwanenmeer' Oudhuis

Goed om te zien dat de jeugd de weg naar het Unicum Open ook gevonden heeft. Jasmijn Luneman en Sophie Verspaget wonnen vlot hun twee poulewedstrijden en gaan door naar de kwartfinales, en ook Eva Cecchi won haar partij keurig. Junior Wouter van Steenis schitterde in zijn eerste poulewedstrijd, maar direct daarna een tweede wedstrijd in de middaghitte werd vader en zoon Van Steenis te veel. Elwin de Putter en Marits Pieters wonnen afgetekend en mochten een kaartje voor de kwartfinales ophalen.

Zondagavond werd het centre-court vermaakt door een HD4 partij tussen thuisspelers Gean van der Ven en Robbert-Jan Tebeest, en een afvaardiging van de familie Betz: vader Berend en zoon Sander. De rest van de familie volgt later deze week. Berend is drievoudig wereldkampioen tennis-dubbel in de 55+ en hield zich makkelijk staande tussen de jonkies. De machtige druk van Sander Betz was de Unicummers duidelijk teveel: 6-2 6-1. De vier hadden er zoveel lol in dat ze er nog twee setjes achteraan plakten overigens, zo zien we het graag.

Sander en Berend Betz
Sander Betz #kuitenalskanonskogels #MUPO #VAMOSS


Maandag 15 augustus - Plenzen op het park, timmeren in Terwegen

De maandag begon gemoedelijk in het zonnetje, en we zagen GD6/7 lijstaanvoerders Martijn Wegman met Eva Cecchi hun favorietenrol waarmaken door ook hun tweede poulewedstrijdje met gemak te winnen. Zij gaan rechtstreeks door naar de laatste vier en hoeven pas op de finaledag weer in actie te komen.


Eva Cecchi     geen #kuitenalskanonskogels

Vanaf zes uur was het volle bak en werd er ook al bijgeschakeld bij de vrienden van Terwegen Indoor in Sassenheim. De lekker snelle Siux ballen en de strakke indoor omstandigheden waren een kolfje naar de hand van de OLTC tennishelden. Eerst Roeland van Dijk, die aan het handje van Unicummer Martijn van den Berg zijn allereerste padelwedstrijd speelde. Hij timmerde er vol op los. Tegenstanders Leander Stolwijk en Bas Teske wisten veel van zijn powersmashes fraai te verdedigen, maar bezweken uiteindelijk toch. 6-1 6-4. Daarna hadden Paul Dirkse en Rob van Marwijk weinig verweer tegen OLTC-ers Frank de Groot en Sebastiaan Staal (6-3 6-1).


Wolkbreukje... #VAMOSS effe niet]

Intussen zorgde een moesson bui op Unicum voor wat vertraging, en werden er wat partijen verplaatst naar Terwegen. Na de bui waren de banen heel rap weer bespeelbaar zodat de rest van het programma kon worden afgewerkt. De kraker was de partij tussen Menno Moret en Reinier Tan, die in hun eerste partij al een geplaatst koppel versloegen, en Unicum clubtrainer Laurens van Bemmelen met maat Bart Snik. Ook deze partij wisten Moret en Tan naar zich toe te trekken. Hun kwartfinale plek is welverdiend.


#MUPO #VAMOSS.

 


Dinsdag 16 augustus - Dollen in de Qooi

Een dinsdag om in te lijsten met alles waar het MOSS. Unicum Padel Open voor staat.

In de middag speelden de Leidse studenten van Qravel (alles met een Q) een mini-toernooitje onder leiding van us Abe Kuijl. 

Tijdens de aansluitende borrel mochten de winnaars het een setje proberen tegen de echte keizers van de kooi: Abe en Uriel ("Waaaat? Is dat echt de nummer 1 van Nederland? Instaaaah!"). Onze toppers probeerden de Qravelaars natuurlijk zo creatief mogelijk te dollen, en ieder punt van de studenten werd met luid gejuich ontvangen.

Een Italiaans driegangenmenu voor 20 man aan een lange tafel naast baan 1 waar intussen de eerste toernooipartijen begonnen. Complimenten aan de keukenbrigade van Annemieke.

Martijn van den Berg had vooraf zijn twijfels, maar voelt zich intussen wel thuis, indoor bij Terwegen. Ook zijn tweede potje in de HD4/5 won hij met Roeland van Dijk, tegen de broers Cantineau, 6-2 6-2. We gaan de oud Unicum-trainer zaterdagavond terugzien op het park.

Op centre court mochten Sanne Bauman en Wouter van Tongeren het proberen tegen Tim van der Hoek en Kimberley van Rijn, die eigenlijk ook aan het P500 A toernooi mee wilden doen. Ze waren inderdaad te sterk voor de Unicummers, mede doordat Van Tongeren zo af en toe een verkeerde bal raakte.(1-6 4-6)

de géle, Wout, niet de rooie

We zijn er trots op dat ons toernooi zo populair is bij de dames dat er voor het tweede jaar op rij kwalificaties voor de A moeten worden gespeeld. In Terwegen stelden Gemma Garcia Garcia (heerlijk, die dubbele Spaanse namen) en Iris Kamerling hun plekje in het hoofdtoernooi veilig door na een set achterstand alsnog te winnen van Noa van den Berg en Kyra Heemskerk (4-6 6-4 6-3).

Er werd gefluisterd dat Onno Eskes en Harry Nigten lekker op tik waren in hun potje in de HD4/5, maar dat heb ik zelf niet kunnen bekijken. Donderdagavond spelen ze tegen de Wouters (Waaijers en Van Tongeren) om een plek in de kwartfinale.

Net zoals gisteren deed Laurens van Bemmelen licht uit. Met Bart Snik redde hij het net niet tegen Sjoerd Eversdijk en Daan Peeters. Topavond, hier doen we het voor.


Woensdag 17 augustus - Eerste kampioenen bekend (en het is niet Uriël)

Maaike Betz en Leander van der Vaart

Na 24 uur lang obsessief de buienradar fruitmachine geanalyseerd te hebben, gokten we woensdagochtend maar op het verplaatsen van de Kids Day naar binnen, en de Mixed toch op het park. Dat pakte wonderwel uit toen de laatste buien om een uur of vijf wegtrokken.

Abe Kuijl, Noah Cecchi, Sanne Bauman en Uriël Maarsen ontvingen maar liefst 30 kids in de hal van Terwegen voor de MOSS. Unicum Padel Open Kids Day, en waar Uriël zo'n groepje moeiteloos bij de les houdt, was dat voor Abe en Noah zeg maar een uitdaging. Vooral ook omdat sommige kids niet konden wachten totdat ze aan de pizza konden. Na de groepsfoto stonden er echt dertig dozen van onze onvolprezen Pizzabakkers klaar. Een drukke middag, en we hopen dat we weer wat nieuwe jeugdleden op training krijgen.

De trainers moesten wel meteen door naar Unicum waar om 17:30 een uniek onderdeel op het programma stond: de Turbo Mixed A. Wat een succesverhaal was dat. 8 koppels uit de nationale heren- en damestop kwamen het publiek en vooral ook zichzelf vermaken. Kwartfinale, halve finale, finale, het hele programma werd op één avond afgewerkt. Tussendoor met zijn allen aan de lange tafel op ons padelplaza het bekende Italiaanse driegangendiner van Annemieke.

Ook hier schudden de jonkies de boel flink op. Het begon al met Noah Cecchi, die met onze eigen Jacqueline van Wijk de gelouterde tennisprof Martijn van Haasteren met Lisa Groenveld in drie sets wist te verschalken.

 Martijn van Haasteren, geniet van gemengd dubbels

In de halve finale sneuvelden ze tegen Maaike Betz, de kroonprinses van het Nederlandse vrouwenpadel. Vorige week nog winnaar van de P500 in Volendam met Rosalie van der Hoek. Als 20-jarige woont en traint zij driekwart van het jaar in Madrid, en dat was te zien. De dodelijkste vibora's van de avond kwamen gisterenavond niet van het racket van een man. Maaike, met Leander van der Vaart, won met 6-1 6-2.

In de andere helft van het schema won Uriël met Janine Hemmes van de Abésétjes (Abe Kuijl en Segou Jonker). De Ziggo padel commentator gaf op de baan alles. Met name vocaal was hij sterk op dreef. Je herkent zijn vakmanschap aan de manier waarop hij Segou achter iedere bal aan joeg. Je herkent Segous vakmanschap aan de manier waarop ze tussen de games door Abe tactisch nog wat bijspijkerde. Ze vulden elkaar mooi aan, maar alles bij elkaar was het toch niet genoeg om van Uri en Janine te winnen (2-6 3-6).

Rond de klok van elf begon de finale en het publiek bleef in grote getale voor het spektakelstuk. Het scherpste leek er bij Uriël wel af na deze lange en intensieve toernooidag, terwijl Leander van der Vaart, die eigenlijk vaker coacht dan zelf speelt, nog fit en doeltreffend op de baan stond. Het verschil werd gemaakt door de vrouw in vorm, Maaike Betz. Om half één 's nachts stond er prachtige overwinning voor Betz-Van der Vaart op ons nieuwe elektronische scorebord:


Ons nieuwe scorebord... grazie mille Eric Biermann en Martijn Wegman

Spelers en publiek waren unaniem: de Turbo Mixed A wordt een blijvertje. Volgend jaar weer!


Donderdag 18 augustus - Ladies Day

We zorgen goed voor de dames en blijven de trendsetters van het gelijke prijzengeld voor mannen en vrouwen. Ook de breedtesport wordt in de watten gelegd. Donderdagmiddag speelden de dames van de Leidse padelverenigingen (Unicum en Zuid-West) een middagje Americano, gevolgd door wat tie-breaks tegen clubtoppers Jacqueline van Wijk en Sanne Bauman. Uiteraard gevolgd door een riant diner aan de picknickbanen langs het centre court terwijl de eerste toernooipartijen begonnen.

Piet en Esther Scholma blijven in de race om voor de tweede maal een foto op de eregalerij bij de ingang van het park te verdienen. Zij wonnen nipt van Robert-Jan van Schooten, die zo gastvrij was om te mixen met 'badgast' Angele Bakker ("op vakantie, zoek partner").

de Scholma's door naar de kwartfinale

Voormalig wethouder sport Paul Dirkse moest tegen zijn oud-medewerker Thijs van Moorselaar. Voor Dirkse een wedstrijd om niet te verliezen, zeker omdat de halve sectie sport van de gemeente Leiden in het zonnetje langs de baan zat. Paul voorkwam gezichtsverlies door met Rob van Marwijk, door zakelijk van Thijs (met Tom van der Ploeg) te winnen.

Zowel Wouter Waaijers-Wouter van Tongeren, als Frank de Groot-Sebastiaan Staal wonnen hun HD 4/5 en de eindfase van deze lijst, met veel lokale tennis- en padelhelden, belooft een knetterende strijd om de bragging rights te worden. Zaterdagavond 19:00, Waaijers-Van Tongeren tegen Martijn van den Berg en Roeland van Dijk bijvoorbeeld, gaat dat zien.


Vrijdag 19 augustus - Veteranen gaan voluit

Een nostalgische middag op het park met de Nederlandse padelveteranen. Sommigen speelden al het EK van 2016, toen padel nog maar net bestond. De Belgische biertjes in Gent, de ingesneeuwde padelhal in Finland, alle verhalen kwamen weer boven, maar vooral werd er natuurlijk de hele middag gespeeld.

Vets - still going fabelhaft

Jeroen Havinga en René van Weerdt eindigden bovenaan in de Americano en mochten daarom een setje spelen tegen Uriël Maarssen en Sven Boele. Een nipte 7-5 overwinning voor Sven en Uriël. "Gelukkig gingen ze niet voluit" zeiden beide partijen na afloop van elkaar.

Punt na punt tegen de jonge pro's

Zoals verwacht bleef Frank de Groot in de race voor de veelbesproken HD4/5 door zijn kwartfinale met Sebastiaan Staal te winnen van Pieter de Bakker en Atze Bosma ("4 en 3" meldde hij na afloop, quicktalk voor 6-4 6-3).

 De Groot soepel naar halve finales

De familie Betz maakt er een weekendje Leiden van. Moeder Marie-José en dochter Maaike spelen in het weekend in de A, maar vader en zoon Berend en Sander moesten vrijdagavond al tweemaal aan de bak in de HD 4/5, en deden dat succesvol. Onder aanmoediging van zijn veteranenvrienden won Berend zijn achtste finale eenvoudig, en in de kwartfinale moesten Unicummers Menno Moret en Reinier Tan er aan geloven.

 Sander Betz viert zijn tweede winstpartij van de avond

Dat padel toch heel iets anders is dan tennis, merkten de als eerste geplaatsten Frank van Hinsberg en Daniël Petitjean. Hun padel-rating van 6.0 was afgeleid van hun deftige tennis-rating, terwijl tegenstanders Michiel van der Schalk en Daniël van der Bij hun rating van 6.1 volledig bij elkaar getikt hebben op de padelbaan. Het verschil in padel-ervaring werd op de baan pijnlijk duidelijk: 6-0, 6-0 voor Triomf-spelers Michiel en Daniël.

 


Zaterdag 20 augustus - Matadoren aan zet

De zaterdag van het finaleweekend is zoals altijd overladen met de achtste en kwartfinales van de A spelers, die uit het hele land naar Leiden afreizen. Prachtig padel alom, maar wel veel afgetekende overwinningen doordat het verschil tussen de top-vier en de rest relatief groot is.

De jonkies moesten duidelijk wennen aan het niveau. Mats of Kai Groen begon spectaculair door de eerste smash van Uriël Maarsen van buiten de kooi terug te slaan, maar de eerste set ging toch met 6-0 verloren. Mooi om te zien dat de tweeling nog tijdens de partij weer zoveel leerde, dat ze in de tweede set de druk konden weerstaan en goed mee konden (6-4).
Zelfde beeld bij Noah Cecchi en Quintin Vos. Kansloze eerste set tegen routinier Berend Boers, met Jorrit Notenboom, maar in de tweede set werd het ineens erg spannend. Toch 6-1 7-5 voor Boers-Notenboom.

Noah Cecchi: op naar de top

De overwinning van Martijn van Haasteren en Jasper Smit in de achtste finales op Moos Sporken was knap, omdat Sporken dit jaar zegge en schrijve 13 maal op rij minstens de halve finales haalde in de P500 en P250 toernooien. Vaste partner Nikander Damianos was afwezig, en invaller Camil Bouwhuis kreeg het maar druk op de baan. 6-1 6-3 voor de (oud) tennisprofs.

De wereld op zijn kop: een serieuze Van Haasteren en een smiling Smit

Hartverscheurend was het verlies van Unicum-lieveling Segou Jonker, die het met Maaike Betz opnam tegen de gelouterde Stephanie Gomperts en Dido Blonk. Segou en Maaike wonnen de eerste set, maar Dido en Stephanie vochten zich naar de winst in de tweede set. De partij leek beslist in de derde set op de stand 5-4, 40-0 voor Gomperts en Blonk, maar de thuisspeelster richtte zich nog eenmaal op en wist met Betz drie matchpoints weg te werken. Op golden point volgde zo'n typische lange matchpoint rally waarin beide koppels de fout niet wilden maken. Uiteindelijk waren het Segou en Maaike die bezweken, en mochten "Gompy" en Blonk hun ticket voor de halve finales ophalen.

Golden girl mist golden point

De enige verrassing kwam op naam van poster-girl Chayenne Ewijk, die met de Belgische Justine Pysson nipt won van het als 4e geplaatste koppel Gabriëlle van der Willigen (Leiderdorp) en Paula Anthonijsz (Alphen). 

Intussen verzamelden zich vele Merenwijkers op de picknickbanken langs baan 1 voor de clash ("zo'n zin om jou te slopen, jongen") tussen drie Merenwijk tennissers Martijn van den Berg, Roeland van Dijk, en Wouter van Tongeren, aangevuld met toernooi-organisator Wouter Waaijers, die zich wijselijk afzijdig hield van die verbale aanloop naar de partij. Het zijn goede vrienden, maar dat stopt zodra ze de baan op stappen. Na veel vuurwerk en venijn in de eerste twee sets sleepten de Wouters de super-tiebreak er uit en die kwam hard aan bij de Merenwijk-buren. Met veel Corona en een potje vrij spelen bleef het nog lang gezellig.

Wouter van Tongeren: gesloopt maar gewonnen

 


Zondag 21 augustus - Bram vs Uriel, part 1

De dag begon met een onvoorspeld regenbuitje die voor lichte vertraging zorgde, maar al gauw werd er weer gespeeld en stroomde het park vol. De livestream van Honsbeek ging aan en iedereen zat al in gedachten bij de aanstaande allereerste clash tussen Bram Meijer en Uriël Maarsen. Samen vijf jaar volkomen ongenaakbaar in Nederland, maar nu tegen elkaar. Ze moesten natuurlijk wel eerst nog even hun halve finales winnen.

Uriël en Robin Sietsma troffen een Jasper Smit die niet in zijn beste doen was. Na een snelle 6-2 6-2 nederlaag moest de Volendammer even wat stoom afblazen. Echte topsporters hóren niet tegen hun verlies te kunnen, werd mij ooit wel eens verteld, anders ben je niet geschikt. En Smit is zo'n topsporter. Partner Van Haasteren bleef maar even uit zijn buurt.

Ook Bram Meijer en Sten Richters leken makkelijk door hun halve finale te cruisen maar Werner Lootsma en Bart van Opstal hervonden zich in de tweede set, die ze met een tie-break naar zich toe trokken. Dat was een bijzondere knappe prestatie, maar toen was het wel op. De derde set ging eenvoudig naar Bram en Sten (6-1 6-7 6-1). Wel weten Werner en Bart dat ze de top oh zo dicht genaderd zijn.

Werner Lootsma meldt zich bij de top

In aanloop naar de grote finales konden we eerst een aantal kampioenen in de lagere categorieën huldigen. De 8/9 werd gewonnen Stefan van der Marel en Daniel Turk.

Jasmijn Luneman en Sophie Verspaget zijn de jongste winnaars in het toernooi. Zij wonnen tweemaal een pouletje van drie in de DD 6/7 en konden niet geloven dat ze daarmee een dikke geldprijs hadden verdiend. Echt wel.

Mariska van Zegveld en Onno Eskes wonnen de finale GD 6/7 van Eva Cecchi en Martijn Wegman. "Poe, dat waren drie coinflipjes op rij; zowel de kwart, de halve als de finale hadden zomaar de andere kant op kunnen vallen", glunderden de lucky winners, die niet heel comfortabel op de baan stonden met al dat publiek.

Roy Bouckaert en Marco Segers sloegen 9 dagen geleden al hun eerste bal in het toernooi en vonden hun lange weg tot de finale. Alles liep soepel tot de laatste set; die is altijd het moelijkst. Maar toch, de tie-break bracht hen de eindoverwinning, gefeliciteerd!

Wouter Waaijers won 's ochtends met Wouter van Tongeren in deel 2 van de strijd om de bragging rights van teamgenoot Frank de Groot en Sebastiaan Staal, maar moest in de finale van de HD 4/5 capituleren tegen Paul Baans en Mitch Voskuilen. Toch een heroïsch toernooi voor onze organisator, en complimenten aan Paul en Mitch, die ook al knap favorieten Sander en Berend Betz hadden uitgeschakeld in de halve.

Met ideaal weer, een vol park, passende Spaanse live-muziek van Los Morochos (o.a. Noud Köper), gratis ijsjes en veel Corona, was alles klaar voor de grote finales.

Koekie en Tess (r)

Het was niet echt een verrassing dat Tess van Dinteren de finale van de DD A haalde. Tess hangt al tweemaal aan de hekken bij Unicum als toernooi-winnaar. Wel is vaste partner Milou Ettekoven geblesseerd, zodat Tess het in Leiden moest doen met Marcella Koek. Ze wonnen hun halve finale met de grootste moeite van Dido Blonk en Stephanie Gomperts, en begonnen aan hun finale als lichte underdog tegen Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings. Misja en Steffie wonnen namelijk dit jaar vier van de vijf P500 toernooien (alleen in Monster verloren ze de finale), en hadden minder moeite in hun halve finale hier tegen Justine Pysson en Chayenne Ewijk.

Michaella Krajicek

Steffie Weterings

Ook hier zagen we veel venijn op de baan, topspelers eigen. De wil om te winnen droop er van af. Weterings en Krajicek wonnen de eerste set met een breakje, maar halverwege de tweede set maakte Marcella Koek zich vooral figuurlijk even kwaad, en dat was beslissend voor het binnenhalen van de tweede set. De chemie tussen 'Koekie' en Tess bleek gaandeweg de partij een stuk beter dan bij hun tegenstanders, en samen vechtend trokken ze een break voorsprong in de derde set over de streep, waarmee Tess van Dinteren de eerste drie-voudig Unicum Open winnaar is. Voor Marcella haar tweede P500 titel dit jaar.

De eerste clash tussen Bram Meijer (met Sten Richters) en Uriël Maarsen (met Robin Sietsma). De kijkcijfers op de livestream schoten omhoog. Padel van het allerhoogste niveau in Nederland. Het ging gelijk op, alhoewel Meijer-Richters het net iets evenwichtigere koppel vormden. De smashes van Maarsen en Sietsma waren hard, erg hard, maar net niet onhoudbaar, en Meijer schitterde een aantal maal door de van de wand terugkomende smashballen bij het net op te wachten en die met een verticale backhand-smash te kooi uit te hameren. Richters was overal en eindigde zelfs een keer na een sprint tussen het publiek op de derde rij, alles ontwijkend wat ie op zijn weg tegenkwam. Het verschil was niet groot, maar je merkte de hele partij dat de twintigers net de overhand hadden op de dertigers. Tweemaal een break, 6-4 6-4 voor Meijer en Richters, het team on fire dat vorige week ook al het internationale toernooi van Londen wisten te winnen. Voor Meijer zijn derde Unicum Open en voor Sten zijn eerste.

Het was een prachtige week, het beste Unicum Open ooit, en met onze trouwe hoofdsponsor Padel.nl en naamsponsor MOSS. blijven wij verder bouwen aan ons toernooi, met de ambitie om in ieder geval het beste nationale ranglijst toernooi te blijven. Dank voor het meedoen, meekijken en meelezen en tot volgend jaar!

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989