Winter Club Competitie

De Winter Clubcompetitie (WCC) is een dubbel en gemengd dubbel tenniscompetitie die gehouden wordt in de winterperiode op ons eigen park. Het is de ideale gelegenheid om gedurende de winter je spel op niveau te houden en/of je voor te bereiden op de KNLTB-voorjaarscompetitie. Tevens is het voor nieuwe leden een uitgelezen kans om je clubgenoten te leren kennen en mooie tenniscontacten aan over te houden! 

 

Organisatie

Per middag speelt elk team 4 partijen van 45 minuten:

 • een damesdubbel,
 • een herendubbel en
 • twee gemengd dubbels.

Elk team bestaat uit minimaal 6 personen (en kunnen zo nodig worden aangevuld tot maximaal 8 personen), waarvan per avond minimaal 2 dames en 2 heren aanwezig moeten zijn om de partijen te kunnen spelen.
Indien een team niet compleet is kan door de wedstrijdleiding een speler van een ander team gevraagd worden als invaller op te treden zodat de wedstrijd toch door kan gaan.

Er zijn diverse poules met verschillende sterktes, van speelsterkte 9 t/m 7. Iedereen kan dus op passend niveau worden ingedeeld.

 

Speeldagen 2022-2023

Afhankelijk van het aantal teams zullen er zeven tot negen wedstrijddagen zijn in de periode van half januari tot eind maart.  

 

Opzet

 1. Er wordt bij voldoende aanmeldingen gespeeld in poules van verschillende sterkte.
 2. Het team met in totaal de hoogste score wordt winnaar van deze poule.
 3. Ieder team speelt op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 of van 16.00 tot 18.00 of van 15.00 tot 17.00. Dit hangt ervan af of er met 1 of 2 poules wordt gespeeld. 
 4. Per middag worden vier wedstrijden gespeeld van 45 minuten, te weten; een damesdubbel, een herendubbel en twee gemengd dubbels. (volgorde in onderling overleg)
 5. Bij de stand 40-40 wordt er één beslissend punt gespeeld, de zgn. no-addregel. Hierbij mag de ontvangende partij altijd de returnkant kiezen. (dus ook bij de gemengd dubbel).
 6. Na 45 minuten gaat de bel en stopt het spel direct. Het punt wordt niet afgespeeld en de huidige gamestand is de eindstand. Bijvoorbeeld: 5-4 en 40-15 wordt als 5-4 genoteerd.
 7. Een gewonnen set levert 4 punten op, een voorsprong in games 2 punten en bij gelijke stand in games krijgen beide partijen 1 punt.
 8. Het team met de meeste wedstrijdpunten wint de wedstrijd en krijgt een score van 2, het team dat verliest krijgt de score 0.
 9. Bij gelijke stand krijgt ieder team een score van 1.
 10. De scoreformulieren en de ballen worden bij aanvang uitgedeeld aan de teams, na afloop van de wedstrijden graag alles weer inleveren bij de wedstrijdtafel.

 

Inschrijven en kosten

Zodra de inschrijving open is zal dat bekend gemaakt worden via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram.

De bijdrage per team bedraagt €45,-.  Ieder team bestaat uit minimaal 6 personen en de kosten per lid zijn dus € 7,50 of minder.

Op de laatste middag neemt ieder team een ludiek cadeau t.w.v. € 30,– mee voor een ander team. Het hoogst geëindigde team mag als eerst een cadeau uitzoeken.

Inschrijving gaat per persoon, waarbij we ook je mailadres en telefoonnummer vragen om snel te kunnen communiceren bij slechte weersomstandigheden. We zullen in deze gevallen twee uur voor aanvang de mededeling doen of de wedstrijd doorgaat of niet. Voor tennis- én bitterballen wordt door de WCC-commissie gezorgd.

De WCC-commissieleden zijn: Meinke Schouten, Tonny van Ulden, Roeland Verbeek en Pieter van Rijn.

De WCC-commissie kun je bereiken via: [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989