Tenniskids

Bij de jeugdcompetitie voor de jeugd onder de 12 jaar wordt gespeeld op verschillende niveaus.
De niveaus zijn gekoppeld aan de leeftijd én het spelniveau van de jeugdspeler.

Blauw 4 - 6 jaar zie: Youtube filmpje

  

Rood  6 – 9 jaar  (minitennis met rode ballen)
Oranje 8 – 11 jaar (3/ 4 tennis met oranje ballen)
Groen 10 – 12 jaar (hele baan met groene ballen)
Geel 11 – 12 jaar (hele baan met gele ballen)
  • De jeugdcompetitie voor de jongste jeugd heet de Rode en de Oranje competitie. Zij spelen competitie spelen op zondagochtend.
  • De kinderen in Rood spelen van 9:00 tot 11:00. De kinderen in Oranje spelen van 9:00 tot 12:00. De kinderen spelen in teamverband. Er zijn 9 competitiedagen. De indeling en competitiedagen kun je vinden in het Tennis-menu van de website.
  • De kinderen in de Groene competitie spelen ook op de zondag. Er wordt gespeeld met groene ballen (stage 1). Jongens en meisjes spelen door elkaar. Ze spelen verkorte sets. De indeling en dagen kun je vinden in het Tennis-menu van de website.
  • De kinderen die gaan spelen in Geel, de Junioren competitie, tennissen tijdens op zondagochtend. Er wordt gespeeld in de categorieën 10 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. Er zijn meisjesteams, jongensteams en gemengde teams. De indeling verschijnt in de loop van het seizoen in het menu Tennis / Tennisteams voorjaar.

De jeugdcommissie en de trainers van I'M Tennis zullen samen de kinderen indelen in het best passende niveau. U als ouder kunt bij aanmelding van uw kind voor de competitie aangeven welk niveau uw voorkeur heeft. Wanneer het niveau dat u als ouder opgeeft afwijkt van het niveau dat wij in gedachten hebben wordt er contact met u opgenomen door iemand van de jeugdcommissie.

Dit betekent dat de kinderen spelen met de ballen en materialen behorend bij het niveau waarop ze spelen (Blauw-Rood-Oranje-Groen-Junioren). De tennisleraren van I'M Tennis volgen het lesprogramma van Tenniskids. Meer informatie is te vinden op de website van de KNLTB: www.tenniskids.nl

Voor vragen kunt u natuurlijk ook terecht bij de jeugdcommissie:

Tenniskids Blauw

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden