Park en Route

Unicum is met recht een Park. Er zijn 9 Topclay-tennisbanen en 3 panorama padelbanen. Alle banen zijn voorzien van LED-verlichting. Topclay-tennisbanen zijn jaar-rond bespeelbaar en ook op het kunstgras van de padelbanen kan het hele jaar door gespeeld worden.

De banen op Unicum zijn, anders dan op menig park, speels gerangschikt, met veel bossages en bankjes voor de toeschouwers. Trots van het park is ons clubhuis.

Openingstijden Park

Het park is dagelijks geopend van 8.00 tot 23.00 uur. De banen kunnen door leden via de Clubapp of website worden gereserveerd. Maximaal één openstaande reservering per dag is toegestaan. Het clubhuis kan op sommige tijden gesloten zijn, anders kunnen banen ook op het elektronisch afhangbord in het clubpaviljoen worden afgehangen.

  • Reserveren/afhangen is verplicht voordat men de baan op gaat;
  • Na afloop van het spelen dien je de baan te slepen met de op de baan aanwezige sleepnetten;
  • Van de laatste spelers wordt verwacht (als er geen barbezetting meer aanwezig is) dat zij zelf het hek bij de parkeerplaats sluiten .

Bij duisternis gaat de verlichting op de banen automatisch branden als men elektronisch heeft afgehangen. Het sproeien van de tennisbanen gebeurt 's zomers verschillende keren per dag, beginnend bij baan 1 daarna baan 2 etc. De sproeitijd is 2 min per baan. Zorg dat je tijdig stopt met spelen om de baan te kunnen slepen voordat het sproeien begint.

Openingstijden Clubpaviljoen

Het Clubpaviljoen is altijd open bij evenementen (competitie, toernooi, patattennis, toss etc.). Maar als er geen evenement is, is tussen 12.30 en 16.00 uur wellicht de bar gesloten. Tussen 09.00 - 12.30 en van 16.00 tot de sluitingstijd van het park is er standaard wél barbezetting. 

Door Corona maatregelen kunnen de openingstijden van park en clubpaviljoen moeten worden aangepast. Dit kunt je vinden in de mededelingen op de website.

Als het hek van het park dicht is, kan het worden geopend met de cijfercombinatie die leden kunnen vinden door in te loggen op de website. De toiletten zijn altijd bereikbaar, ook als er geen barbezetting is, met de ledenpas via de zijdeur.

De bardiensten kunnen het clubhuis openen via de zijdeur (KNLTB-pas dus altijd meenemen). Voor vragen: Bel de bardienstcoördinatie: 06-42391651.

Route

Het tennispark ligt hemelsbreed ongeveer 500 meter noordelijk van het station Leiden Centraal pal aan de westelijke kant van het spoor, verder ingesloten door de Haarlemmertrekvaart en de Broek en Simontjespolder. 

Voor fietsers zijn er twee ingangen, aan de Haarlemmerweg (nr. 99) en aan de achterzijde via de Broekweg (niet tijdens een lockdown). Fietsen altijd plaatsen in een van de fietsenstallingen en niet bij het clubhuis of langs de baan.

Automobilisten kunnen op de parkeerplaats aan de Haarlemmerweg terecht.

Unicum is bereikbaar via de Gooimeerlaan en Hallenweg. Volg daartoe de volgende route:

  • Ga vanaf de Willem de Zwijgerlaan de Gooimeerlaan op;
  • Neem de 2e afslag op de rotonde (3/4 rond);
  • Ga aan het einde van de weg rechts, volg deze weg tot het spoorwegviaduct, ga onder dit viaduct door en vervolg de weg tot het tennispark (aan de rechterzijde van de weg).

In de loop van 2023 zal door de brug over de Haarlemmertrekvaart de parkeerplaats ook uit de richting Oegstgeest eenvoudig bereikbaar zijn.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989