Naam gezocht voor nieuw indoor sportcomplex Leiden

21 september 2022


Door de gemeente Leiden wordt een naam gezocht voor het nieuwe indoor sportcomplex aan de Telderskade in Leiden. Het nieuwe sportcomplex vervangt de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal in 2023.
De eisen aan de naam zijn:
  • De naam die het sportcomplex krijgt, moet de naam zijn van een persoon (man of vrouw). Deze persoon is niet meer in leven.
  • Deze persoon heeft raakvlakken met sport (in Leiden)
  • Deze persoon is van onbesproken gedrag
 
Het complex ligt op loopafstand van de plek aan de Haagweg waar Jaap Noordman zijn gehele leven gewoond heeft.
Wat is nog mooier dan het nieuwe complex naar Jaap te noemen?
Geef ook uw stem op de project-pagina (op onderstaande foto te klikken)
 
Jaap Noordman is zelf een zeer actief sportbeoefenaar geweest in Leiden op hoog niveau (tennis) maar heeft daarnaast een jarenlange activiteitenlijst in onze regio door diverse commissie- en bestuurslidmaatschappen waarmee hij met name jeugd stimuleerde om te gaan sporten.
Daarnaast is het bijzonder dat het complex gebouwd wordt zo ongeveer naast de plek waar Jaap geboren, getogen en uiteindelijk ook gestorven is. Jaap was eigenaar van de wijnhandel Jaap Noordman aan de Haagweg (toen op de plek waar nu RWV Advocaten is gevestigd, maar waar de naam Noordman nog steeds prominent gedragen wordt mede door de houthandel Noordman naast de Houtzaagmolen De Heesterboom aan de Haagweg.
 
Jaap Noordman is jarenlang speler en voorzitter geweest van Tennisvereniging Unicum in Leiden. Hij was mede-oprichter van de Stichting Leitensa die voor het eerst indoor tennis in Leiden promootte in de nieuw aangelegde Groenoordhallen. Jaap is daarnaast jarenlang lid geweest van het Districtsbestuur Leiden van de KNLTB en heeft daar als voorzitter van de Districts jeugdcommissie veel junioren in en rondom Leiden aan de tennissport ‘verslaafd' gemaakt, niet alleen op hoog niveau (Nationaal kampioen) maar ook in de breedtesport.
 
Stemmen kan op:
 
Zie ook de projectpagina:
 
Foto: Jaap Noordman in het midden bovenaan, tijdens de competitie in 1965 met het toenmalig eerste team en de trainer Jan Goedraad.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989