Jongeren bij Unicum aan de slag

30 april 2020


’Gelukkig is het voor ons makkelijker om afstand te houden’

Waar veel sportverenigingen in de regio nog op zoek zijn naar hoe ze de versoepelde maatregelen voor sportende kinderen vorm moeten gaan geven, heeft tennisvereniging Unicum het antwoord al gevonden om de jeugd te vermaken. Niet alleen met standaard tennis, maar ook met padel, een kruising tussen squash en tennis. Vanaf deze week tot en met 10 mei geeft professional Uriël Maarsen dagelijks gratis kennismakingsclinics voor jongeren.

Vanaf een uur of twee ontvangt Maarsen deze woensdagmiddag zo’n tien kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar - opgedeeld in twee shifts - om ze tips en trucs te geven. Van 16 tot 18 uur volgt de oudere jeugd tot en met 18 jaar. „We hebben het opgedeeld in twee leeftijdsgroepen, op voorwaarden die de KNLTB met het RIVM heeft opgesteld”, vertelt de padeldocent uit Rijswijk, die sinds kort zijn eigen school heeft bij Unicum: UM Padel Academy. „Alles gebeurt volgens de regels van de bond. Zo worden de ballen na iedere shift vervangen, zodat niet iedereen aan dezelfde ballen zit. En zorgen we ervoor dat de verschillende groepen elkaar niet kruisen.”

Wedstrijdjes

De geïnteresseerde kinderen genieten met volle teugen van de clinic, gegeven door de nummer één padelspeler van Nederland. „Het is een mooie eerste opkomst, zo’n twintig kinderen in totaal. Gelukkig is het voor ons makkelijker om afstand te houden. We kunnen kleine wedstrijdjes doen met de jeugd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hockey en voetbal, waar het veel moeilijker is om trainingsvormen te maken met een grote groep.”

Maarsen was sowieso al van plan om kinderen uit de Leidse regio te betrekken bij zijn onlangs geopende padelschool, maar de uitbraak van corona gooide in maart roet in het eten. „Ik was al begonnen met training geven aan zo’n vijftig senioren. De jeugd zou daarna volgen. Dat kunnen we gelukkig nu mooi inhalen door deze kans te benutten.”

Alle kinderen zijn welkom bij Unicum, met als doel dat steeds meer jeugd padel gaat spelen. „Het is een sport die laagdrempelig is, iedereen kan na een kwartiertje al heen en weer slaan. Zo kunnen we zoveel mogelijk jeugd laten bewegen. Natuurlijk hopen we dat volwassenen binnenkort ook weer mogen sporten, al zal dat nog wel even duren. Misschien kan dat pas in het najaar.”

Afgelast

Tot die tijd probeert de 27-jarige Maarsen zijn eigen padelschool bij Unicum uit te breiden. Daarnaast vergeet hij z’n eigen carrière niet. „De toernooien, die veelal in de Spanje worden gespeeld, zijn afgelast voor de komende tijd. Momenteel maak ik gebruik van de regeling vanuit de overheid voor zzp’ers om rond te komen. Gelukkig heeft m’n sponsor mij wel de mogelijkheid gegeven om nog wat klussen te doen, zoals het bouwen van nieuwe padelbanen. Het is een lastige tijd, voor iedereen. Maar ik ga proberen het runnen van de padelschool te combineren met mijn profcarrière, als het circuit straks weer van start gaat.”

 

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200429_3682010/jongeren-bij-unicum-aan-de-slag-met-padel-gelukkig-is-het-voor-ons-makkelijker-om-afstand-te-houden

 

Nieuwscategorieën Algemeen


Reacties

avatar
Bar Bezetting 30-04-2020 14:16

Sorry van die twee grote knallers van foto's bovenaan het bericht. De KNLTB.club website heeft weer eens een hikje ... De bug is gemeld nu maar weer afwachten tot een oplossing komt ...

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden