Aanleg padelbanen is begonnen!

23 april 2019


Na het realiseren van onze Topclay-banen in 2018 zijn we direct van start gegaan met de planning van onze padelbanen. De afgelopen winter is er achter de schermen veel werk verzet om te zorgen dat we de eerste Leidse vereniging zijn waar padel gespeeld kan worden.
 
De technische keuze voor van het aanleggen van de banen heeft de bouwcommissie veel tijd gekost. Zo moest de exacte ligging van de banen onderzocht en gekozen worden. Deze keuze had impact op de ondergrond en fundering. We hebben opties laten doorrekenen door constructeurs. Er is een offertetraject afgerond. Eind maart heeft de gemeente de benodigde omgevingsvergunning verleend. Daarmee was ook de juridische weg open om de banen te realiseren!
 
Zoals je nu op het park kunt zien, zijn we begonnen met het grondwerk! Dit wordt gevolgd door het storten van het beton voor de fundering en de speelvloer. Daarna worden de padelkooien inclusief verlichting geplaatst. Als laatste zal het tapijt worden gelegd. We houden jullie tijdens de bouw uiteraard op de hoogte van de voortgang. Zodra we meer zekerheid hebben over de tijdlijnen zullen we jullie laten weten wanneer de oplevering gepland is!
 
Voor de oplevering van de banen zal een feestelijke opening worden gepland. De padelcommissie zal in de komende tijd clinics, evenementen en lessen gaan organiseren. Zij hebben veel zin om padel een groot succes te maken bij Unicum. De commissie is overigens nog op zoek naar één of twee leden ter versterking. Bij interesse of verdere vragen kun je een mailtje sturen.

Overlast tijdens de bouw
De aanleg van de nieuwe Padel-banen is vandaag concreet begonnen met de grondwerkzaamheden door Padel.nl. Dit geeft weer enige overlast op de parkeerplaats en de wandelpromenade. Volgende week, als de Supersub-laag wordt gestort zal dit het meest opvallen. Graag vragen wij jullie begrip en aandacht om de werkzaamheden zo min mogelijk te verstoren.

Foto's aanleg
We gaan ruimte maken voor drie banen, maar we realiseren er vooralsnog twee. Wanneer padel een succes is en we het budget gerealiseerd hebben, kunnen we nog een derde kooi laten plaatsen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden