Aangescherpte Corona maatregelen per 3 november 2020

03 november 2020


Het zal je niet ontgaan zijn dat het kabinet de maatregelen maatregelen in de voortgaande strijd tegen het coronavirus verder aangescherpt. De maatregelen zijn woensdagavond 22.00 uur ingegaan en gelden voorlopig voor 2 weken.

Het heeft even geduurd maar in de loop van vandaag zijn de nieuwe regels door het NOC*NSF vertaald naar wat dit betekent voor Tennis en Padel.
Onderstaand zijn de nieuwe (extra) spelregels voor tennissen en padellen:
 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (géén dubbelspel). De komende 2 weken kan vrij spelen dus alleen in een enkelspel.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.  
 • Wat dit effectief betekent bij Unicum de komende twee weken:
  • Alle baanreserveringen van 4 mensen (18+) uit het afhangbord zijn verwijderd;
  • Het reserveren van banen voor meer dan 2 personen niet meer mogelijk is en spelen met meer dan 2 personen op dezelfde baan dus niet is toegestaan. Ook niet van mensen uit hetzelfde huishouden. De regels laten daarvoor geen ruimte.
  • Het afhangsysteem laat niet toe om jeugd (onder de 18) wel met 4 te laten afhangen. Die mogen twee keer een half uur (met twee personen) afhangen achter elkaar en wel dubbelen (padel en tennis)
  • Lessen die nog ingepland staan gaan gewoon door en er zal door de vereniging per groep een extra baan (of banen) beschikbaar worden gesteld. De trainers kunnen dan immers hun werk blijven uitoefenen.  

Als je probeert te reserveren voor 3 of 4 personen krijg je een foutmelding op het afhangbord maar (nog) met een wat "cryptische" omschrijving.
Er zijn (excl. trainer) maar maximaal 2 personen per baan toegestaan.

Omdat het niet naleven van de regels grote gevolgen kan hebben voor de vereniging en de rest van de leden zal het niet naleven van de regels ook gevolgen hebben voor de betrokkenen. We hopen op uw begrip voor de keuzes die we hebben moeten maken.

Laten we ons samen door de komende twee weken slaan zodat we daarna weer volop kunnen gaan genieten van ons park.

Met sportieve groet,  
Het bestuur
 

Kijk hier voor het volledige bericht van Rijksoverheid.

 
 
Samenvatting van de overheidmaatregelen:
 
 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden