Externe toernooien

1. Toernooikalender(s) 

Er worden op TC Unicum maar ook bij veel andere tennisverenigingen rondom Leiden onder auspiciën van de KNLTB wekelijks toernooien georganiseerd op verschillende niveau's.

Uitgebreide informatie van alle tennis-toernooien kun je vinden:

Als het toernooien zijn die georganiseerd worden op actuele rating dan wordt je, na inschrijving, bij de loting van de wedstrijdschema's automatisch ingedeeld in een wedstrijdschema met tegenstanders van ongeveer dezelfde sterkte.
Als het nog toernooien zijn waar je op speelsterkte moet inschrijven kun je het beste de speelsterkte kiezen die vermeld staat in jouw eigen KNLTB profiel.

Een uitgebreide lijst van padel-toernooien vind je hier:

2. Speelsterkte, actuele rating en ranking

Iedere officiële wedstrijd die je speelt op toernooien, in een competitiewedstrijd maar ook bij voorbeeld in de onderlinge kampioenschappen op TC Unicum zelf, wordt bij de KNLTB geregistreerd. Daar wordt ook bijgehouden, afhankelijk van de uitslag en van de sterkte van je tegenstander, of de uitslag invloed heeft op jouw "Actuele Rating". De actuele rating geeft dus eigenlijk het meest precies aan wat jouw echte speelsterkte is. Je krijgt een AR voor de sterkte in het enkelspel en een AR voor het dubbelspel. Als je een tijdlang niet speelt wordt de AR ook naar beneden bijgesteld.

 

De actuele rating wordt gebruikt bij de competitie en toernooien om spelers in te delen op een niveau van gelijkwaardige tegenstanders. Daarmee wordt geprobeerd de wedstrijden interessant te houden.
Hoe het precies werkt kun je lezen op: Speelsterkte. Daar staat ook hoe je, als je een aantal jaren niet gespeeld hebt en daardoor een actuale rating hebt gekregen beneden jouw kunnen, een speelsterktewijzigingsverzoek kunt indienen.

De actuele rating van jezelf (en ook van andere spelers in Nederland) kun je altijd terugvinden op jouw profielpagina in de ClubApp en via een computer bij het spelersprofiel op MijnKNLTB. Daar vindt je ook de uitslagen van de geregistreerde wedstrijden die je gespeeld hebt.

In het spelersprofiel kun je ook de uitslagen van alle wedstrijden terug vinden die je de afgelopen jaren hebt gespeeld.
Dat kun je daar zelfs terugvinden van alle 600.000 andere tennisspelers in Nederland!

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989