Commissies

Uitleg versturen Unicum e-mail
voor commissieleden
(eerst inloggen)

Personen
en e-mail

Unicum is een actieve vereniging die draait op enthousiaste vrijwilligers. Ben je goed in organiseren? Heb je handige en/of groene handen? Heb je horeca-ervaring of affiniteit? Kook je graag? Vind je het leuk om jeugdactiviteiten te begeleiden? Trekt communicatie je aan of ben je een kei met websites? Of ben multi-inzetbaar voor allerlei hand en spandiensten? Laat het weten, want er is altijd behoefte aan meer handen naast de baan.

Mail naar: [email protected]
en wij nemen contact met je op.
Het bestuur

Technische commissie
 

Het doel van de Technische commissie is om zoveel mogelijk leden van alle niveaus en alle leeftijden actief aan het tennissen van wedstrijden te krijgen en houden. De hoofdactiviteiten van de T.C. zijn dan ook het organiseren van competities en trainingsmogelijkheden en het stimuleren van deelname hieraan. Ook deelname aan toernooien en vrij spelen wordt door de T.C. te allen tijde aangemoedigd. Unicum is een club waarvan de leden sinds jaar en dag al opvallend veel deelnemen aan trainingen, competities en toernooien. Dit willen wij, samen met jullie, goed vorm geven.

Sofie van Seeters,
Emiel Reiniers (Voorzitter, VCL jeugd) 
Damir Galjer (VCL zondag) 
Fred Veerkamp (VCL zaterdag)
Harold Backus
Sanne Bauman
Linda Ju (TennisKids)
[email protected]
[email protected]

Padel commissie
 

Het doel van de Padel commissie is om zoveel mogelijk leden van alle niveaus en alle leeftijden actief aan het spelen van Padel te krijgen. De hoofdactiviteiten van de commissie zijn het organiseren van padelcompetities en -trainingsmogelijkheden en het stimuleren van deelname hieraan. Daarnaast gaan we activiteiten organiseren om bestaande en nieuwe leden gedurende het gehele jaar te introduceren in de club en kennis te laten maken met deze nieuwe sport in Leiden.

Yoren van Gorkom (Voorzitter)
Onno Eskes (Comp. en training)
Charlotte Nijhof (Promotie)
Wisse Roelof Bakker (Evenem.)
Wouter Waaijers (Evenem.)
Michel Rademaker
[email protected]

Unicum Padel Open Commissie
[email protected]

Jeugdcommissie
 

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten voor de jeugdleden, zoals het patattennis, het Jaap Noordman open toernooi, de Funmasters en niet te vergeten de Jeugd Onderlinge. Ook draagt de commissie in samenspraak met de technische commissie zorg voor een actueel jeugdbeleid.

Vacature (Voorzitter)
Linda Ju
Vacatures

[email protected]
[email protected]

Communicatie
 

De communicatie verloopt via de digitale nieuwsbrief, de externe publiciteit voor de vereniging, het opvangen van nieuwe leden, de website en de ClubApp en social media.
Het doel is (potentiële) leden te informeren over de activiteiten en de mensen van TPC Unicum.
In onze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van activiteiten en laten we je de mensen achter deze activiteiten zien. De digitale nieuwsbrief zorgt op een snelle manier voor de verspreiding van de laatste wetenswaardigheden. Maar attendeert ook op evenementen of sluitingstermijnen van inschrijvingen.

Op de website www.tpcunicum.nl is rechtstreeks gekoppeld aan de adninistratie-software van de club. Je vindt er naast algemene informatie dus de meeste recente informatie over de activiteiten.
Er is een afgeschermd ledendeel, waar ook de reglementen en afspraken staan, een archief.

In MijnClub kun je je eigen gegevens en instellingen aanpassen en een directe koppeling naar de ledenlijst, het afhangbord je eigen kalender en de bardiensten.

De informatie in de KNLTB ClubApp (voor iOS of Android) is gekoppeld aan de website.
Na installatie moet je eenmalig inloggen bij TPC Unicum met KNLTB-nummer en wachtwoord.
Daarna kun je in de mobiele telefoon zelfs een eigen tennis-agenda aan zetten. Je een 'tennismaatje' zoeken en een baan reserveren op het afhangbord.

Je krijgt bevestigingen per e-mail en automatische waarschuwingen voor activiteiten.
Je kunt jouw eigen gegevens voor de ledenadministratie aanpassen als je een nieuw telefoonnummer krijgt of verhuist naar een ander adres en een bijgewerkte foto van jezelf uploaden. In de nabije toekomst komen er nog veel meer mogelijkheden.

Wes Oudshoorn (Voorzitter)
Fiona Dekker
[email protected]

Lilian Bezemer
[email protected]

Wes Oudshoorn
[email protected]

Koen Moonen (Nieuwsbrief) 
[email protected]

Riny Maas
[email protected]

Riny Maas
Emiel Reiniers
[email protected]

Laddercompetitie
 

In 2016 is de laddercompetitie ingevoerd en daar is veel gebruik van gemaakt. Voor deze laddercompetitie is een afzonderlijke website maar binnenkort zal ook de laddercompetitie via de ClubApp worden georganiseerd. Bij de laddercompetitie krijg je regelmatig uitnodigingen om wedstrijden te spelen tegen andere leden van ongeveer gelijke sterkte en het resultaat wordt ingevoerd in de ladderwedstrijd. Hoe dit werkt kunt u terug vinden op de website bij Competitie / Laddercompetitie.

Wes Oudshoorn (Voorzitter)
Vacature
[email protected]

Barcommissie
 

Unicum exploiteert de bar in eigen beheer. De organisatie daarvan is in handen van de barcommissie. De barcommissie zorgt voor het beheer en de exploitatie van de bar en het clubhuis. Ze zijn verantwoordelijk voor de inkoop (voedsel en drank) en het inroosteren van de bardiensten. De bardiensten worden gedraaid door leden, aangevuld met enkele betaalde krachten. De barcommissie draagt zorg voor een goed draaiende bar en keuken en een aantrekkelijk clubhuis, waar iedereen zich welkom voelt. De barcommissie werkt samen met de evenementencommissie en de toernooicommissies.Voor alle aanpassingen die in het clubpaviljoen zullen plaatsvinden en het gereed maken van de infrastructuur voor een jaar-rond tennisclub Unicum is een nieuwe commissie ingesteld die in directe samenwerking met het bestuur.

Lilian Bezemer (voorzitter)
Kees Fles (inkoop)
Jan Folkers (bardiensten)
Julia Folkers (bardiensten)
Tonie Stoffel (financiën)
Annemiek Wegman
Mary van der Heiden
[email protected]

Jan Folkers
[email protected]

Sponsorcommissie
 

De sponsorcommissie onderhoudt, in samenwerking met de voorzitter, relaties met de huidige sponsors en de Vrienden van Unicum. Daarnaast bedenkt de sponsorcommissie interessante vormen van sponsoring en zoekt nieuwe sponsors. Om de sponsor te bedanken worden worden activiteiten georganiseerd. Werk je in het bedrijfsleven en/of heb je daar goede contacten? Of wil je gewoon actief meehelpen om het nieuwe sponsorbeleid op te zetten neem dan graag even contact op.

Anton Heemskerk (Voorzitter)
Fiona Dekker
[email protected]

Evenementencommissie
 

De evenementencommissie is mede verantwoordelijk voor alle evenementen die TPC Unicum organiseert. De meeste evenementen hebben een eigen commissie die zeer zelfstandig werkt en zelfsturend is. De commissie werkt natuurlijk ook samen met de barcommissie.

Vacature (Voorzitter)
Sense Jan van der Molen

Onderhoudscommissie
 

Ons park is natuurlijk onze trots. De parkcommissie zorgt ervoor dat het park en het clubhuis er netjes en verzorgd bij liggen. Dit is de commissie met de handige en groene handen. Elke dinsdagmiddag zijn zij op het park aanwezig om het onderhoud te verzorgen. Een nieuw laagje verf, recht leggen van een stoeptegel, bijhouden van het groen, het repareren van diverse zaken: het is maar een selectie van deze zeer actieve commissie.

Karel van Ark
René Cromheecke
Henk Frank
Geurt van de Kuil
Sjaak Menijn 
Marinus Ouwerkerk
Wim van Paridon
Fred Veerkamp
Laurens Zitman
[email protected]

Baancommissie
 

Geen tennis zonder tennisbanen. Het onderhoud van de banen is in handen van de gemeente. De banencommissie van Unicum steekt de helpende hand toe. De commissie helpt bij het onderhoud van de banen, zodat deze er zo goed mogelijk bij liggen.

Bob Logger (voorzitter) 
Jan van Duivenboden
Johan van Duijn 
Henk Feunekes
Robert-Jan van Schooten
Rob van der Zanden
[email protected]

Parkcommissie
 

De parkcommissie ontfermt zich over het grotere onderhoud van het clubhuis en park. Ze managen hiervoor het Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP) in samenwerking met de onderhoudscommissie.
Verder zijn ze verantwoordelijk voor kleine projecten op het park (aanleg nieuwe paden, herstel/vernieuwen hekwerk etc.)

Frans Kroone
Bas de Jong
Kitty Akkermans
[email protected]

ZondagAvondCompetitie commissie
 

Deze commissie organiseert op zes zondagavonden in de maanden april en mei de ZAC: een recreatieve Zondag-Avond-Competitie; aansluitend op de reguliere competitie.
Tussen 19.00 en ongeveer 22.30 uur speelt ieder team een viertal dubbelwedstrijden van drie kwartier. Een herendubbel, een damesdubbel en twee mixpartijen. Iedere volwassene op niveau 6, 7, 8 en 9 kan meedoen. De teams (in principe 3 mannen en 3 vrouwen) zullen over minimaal twee poules verdeeld worden. In totaal kunnen 16 teams, dus 96 mensen meedoen. Mensen die niet aan een andere competitie meedoen gaan voor. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor een gezellige zondagavond.

Barbara Smaal (Voorzitter)
Barbara van de Loo
Martin Uunk
Liz Ellen Groot
Mara Steffen
Stefan Meeuwissen
Nicole van Keulen
Lars Bruining
Joost van Klink
[email protected]

ZondagWinterAvondCompetitie commissie
 

Deze commissie organiseert op tien zondagavonden in de maanden november t/m maart de ZWAC: een recreatieve Zondag-Winter-Avond-Competitie;
Tussen 18:30 en ongeveer 22.00 uur speelt ieder team een viertal dubbelwedstrijden van drie kwartier. Een herendubbel, een damesdubbel en twee mixpartijen. Iedere volwassene op niveau 6, 7, 8 en 9 kan meedoen. De teams (in principe 3 mannen en 3 vrouwen) zullen over minimaal twee poules verdeeld worden. In totaal kunnen 16 teams, dus 96 mensen meedoen. Mensen die niet aan een andere competitie meedoen gaan voor. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor een gezellige zondagavond.

Roeland Verbeek (Voorzitter)
Tonie Stoffel
Tonny van Ulden
Tertia Vergeer
[email protected]


Henk Janssen Unicum Open toernooi commissie
 

De HJUO-commissie organiseert met passie voor tennis en het enthousiasme van vogels in de ontluikende lente het Henk Janssen Unicum Open. Een Open KNLTB toernooi voor alle leeftijden, standaard in week 25. Zie voor verdere informatie op de evenementenpagina.
Het toernooi staat van oudsher bekend als vernieuwend en inspirerend mede door ons mooie park en de muzikale omlijsting van de toernooiweek.
De HJUO-commissie verzorgt de voorbereiding van het toernooi, de indeling van alle wedstrijden, het soepel verlopen van het toernooi en het allerbelangrijkste: het welbehagen van alle deelnemers aan het toernooi. Graag tot ziens op het HJUO!

Hanneke van der Geest (Voorzitter)
Eva van Dam
Inge van Gorkom
Liz Ellen Groot
Sander Hees
Joost van Klink
Stefan Meeuwissen
Lianne van Staveren
Susanne Wamelink
[email protected]

Midzomertoernooi commissie
 

Zoals de naam doet vermoeden wordt elk jaar rond de 21e juni (datum kan iets variëren) het Midzomertoernooi georganiseerd. Op deze avond worden allerlei wedstrijdjes gespeeld volgens het rackettrekken-systeem. Dubbels en mixen en het maakt niet uit welk tennisniveau je hebt. Iedere volwassen Unicummer is welkom! De gewonnen games tel je per persoon op en de winnaar krijgt een prijs. Gezelligheid staat voorop en elk keer weer zorgen we voor een leuke aankleding en een hapje en een drankje.

Natalie de Leede (Voorzitter)
Marit Hoogenboom
Peter Lindenburg
Mirjam Oudshoorn
Rob van Schooten
[email protected]

Senioren toernooi commissie
 

Deze commissie organiseert jaarljks in de zomer een Open dubbel toernooi voor senioren. Er wordt gespeeld in de categorieën 5, 6, 7 en 8, in de leeftijdsgroepen 40+ en 60+ en in de onderdelen damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de sponsors, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige avonden gedurende de week.

Dyo Breton van Groll (Voorzitter)
Carla Dirkse
Inge van den Heuvel
[email protected]

Onderlinge commissie
 

Deze commissie organiseert eind augustus – begin september de jaarlijkse senioren clubkampioenschappen waarbij de Unicum leden onderling strijden in alle onderdelen in de speelsterktes 2 tot 9.
De hoogste speelsterkte strijdt om de single titel van clubkampioen (m/v).

De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige activiteiten.

Wes Oudshoorn (Voorzitter)
George van Dam
Onno Eskes
Anton Heemskerk
Anneke Latta
Charlotte Nijhoff 
Yvette Schelvis
Bart Valks
[email protected]

 
 
   
   
 
 
 
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden