Commissies

Commissies

Personen en e-mail

Unicum is een actieve vereniging die draait op enthousiaste vrijwilligers. Ben je goed in organiseren? Heb je handige en/of groene handen? Heb je horeca-ervaring of affiniteit? Kook je graag? Vind je het leuk om jeugdactiviteiten te begeleiden? Trekt communicatie je aan of ben je een kei met websites? Of ben je multi-inzetbaar voor allerlei hand en spandiensten? Laat het weten, want er is altijd behoefte aan meer handen naast de baan.

Mail naar: [email protected]
en wij nemen contact met je op.
Het bestuur

Technische commissie
 

Het doel van de Technische commissie is om zoveel mogelijk leden van alle niveaus en alle leeftijden actief aan het tennissen van wedstrijden te krijgen en houden. De hoofdactiviteiten van de T.C. zijn dan ook het organiseren van competities en trainingsmogelijkheden en het stimuleren van deelname hieraan. Ook deelname aan toernooien en vrij spelen wordt door de T.C. te allen tijde aangemoedigd. Unicum is een club waarvan de leden sinds jaar en dag al opvallend veel deelnemen aan trainingen, competities en toernooien. Dit willen wij, samen met jullie, goed vorm geven.

Annelies van Eeden (voorzitter, VCL)
Marco Oudhuis (VCL padel)
Damir Galjer (VCL zondag)
Fred Veerkamp (VCL zaterdag)
Susanne Wamelink (VCL zondag)
Sebastiaan de Jong (VCL ma t/m vr)
Linda Ju (jeugd)
Marcel Budding (VCL padel)
Sanne Bauman 
Bart Giesbers (Padel TOSS)
[email protected]

Padel Open toernooicommissie
 

Het Unicum Padel Open 2021
In week 31 (van 31 juli tot en met 8 augustus) gaat het los voor alle padelfans. Op alle niveaus spelen, kijken en plezier hebben. In de Open C- en D-klassen wordt recreatief gespeeld. Iedereen die op eigen niveau een partijtje wil spelen kan dus meedoen en je bent ook welkom als mixdubbel.
Een stapje hoger is het P250-toernooi, waar je punten voor de nationale ranglijst kunt verdienen.
Voor de toppers in A is er de P500-klasse. Het toernooi maakt deel uit van het Nederlandse Topcircuit waar slechts 5 andere clubs ook aan meedoen. Voor de beste 8 koppels (M/V) van dit circuit is er aan het einde van het jaar een afsluitende Nationale Masters.

Wouter Waaijers (voorzitter, VTL)
Onno Eskes 
Yoren van Gorkom
Uriël Maarsen
Jacqueline van Wijk
Sanne Bauman
Yvette Schelvis
Charlotte Nijhoff
[email protected]

Jeugdcommissie
 

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten voor de jeugdleden, zoals het patattennis, het Jaap Noordman open toernooi, de Funmasters en niet te vergeten de Jeugd Onderlinge. Ook draagt de commissie in samenspraak met de technische commissie zorg voor een actueel jeugdbeleid.

Linda Ju (Voorzitter)
Cor Tjepkema
Franks Segers
Inés Ulargui
Kamal Haglan
Mimi Jansen
Joost Visbeen
Patricia Ligthart
Marco Langendoen
Ellen van Bueren
Freek van der Capellen
Stef van der Wilk
Annelies van Eeden

[email protected]

Communicatie
 

De communicatie verloopt via de digitale nieuwsbrief, de externe publiciteit voor de vereniging, het opvangen van nieuwe leden, de website en de ClubApp en social media.
Het doel is (potentiële) leden te informeren over de activiteiten en de mensen van TPC Unicum.
In onze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van activiteiten en laten we je de mensen achter deze activiteiten zien. De digitale nieuwsbrief zorgt op een snelle manier voor de verspreiding van de laatste wetenswaardigheden. Maar attendeert ook op evenementen of sluitingstermijnen van inschrijvingen.

De website www.tpcunicum.nl is rechtstreeks gekoppeld aan de administratie-software van de club. Je vindt er naast algemene informatie dus de meeste recente informatie over de activiteiten.
Er is een afgeschermd ledendeel, waar ook de reglementen en afspraken staan, een archief, en verslagen van de Algemene Leden Vergaderingen.

In MijnClub kun je je eigen gegevens en instellingen aanpassen en heeft een directe koppeling naar de ledenlijst, het afhangbord, je eigen kalender en de bardiensten.

De informatie in de KNLTB ClubApp (voor iOS of Android) is gekoppeld aan de website.
Na installatie moet je eenmalig inloggen bij TPC Unicum met KNLTB-nummer en wachtwoord.
Daarna kun je in de mobiele telefoon zelfs een eigen tennis-agenda aan zetten. Je een 'tennismaatje' zoeken en een baan reserveren op het afhangbord.

Je krijgt bevestigingen per e-mail en automatische waarschuwingen voor activiteiten.
Je kunt jouw eigen gegevens voor de ledenadministratie aanpassen als je een nieuw telefoonnummer krijgt of verhuist naar een ander adres en een bijgewerkte foto van jezelf uploaden. In de nabije toekomst komen er nog veel meer mogelijkheden.

Peter de Regt (voorzitter)
[email protected]

Peter de Regt
[email protected]

Peter de Regt
[email protected]

Koen Moonen (Nieuwsbrief) 
[email protected]

Bart Valks
[email protected]

Emiel Reiniers
[email protected]

 

Arjen van der Wal (vormgeving, posters, flyers, banners)

[email protected]

Linda Ju (social media)

[email protected]

Laddercompetitie
 

In 2016 is de laddercompetitie ingevoerd en daar is veel gebruik van gemaakt. Voor deze laddercompetitie is een afzonderlijke website maar binnenkort zal ook de laddercompetitie via de ClubApp worden georganiseerd. Bij de laddercompetitie krijg je regelmatig uitnodigingen om wedstrijden te spelen tegen andere leden van ongeveer gelijke sterkte en het resultaat wordt ingevoerd in de ladderwedstrijd. Hoe dit werkt kan je terug vinden op de website bij Competitie / Laddercompetitie.

Anton Heemskerk (Voorzitter)
Vacature
[email protected]

Barcommissie
 

Unicum exploiteert de bar in eigen beheer. De organisatie daarvan is in handen van de barcommissie. De barcommissie zorgt voor het beheer en de exploitatie van de bar en het clubhuis. Ze zijn verantwoordelijk voor de inkoop (voedsel en drank) en het inroosteren van de bardiensten. De bardiensten worden gedraaid door leden, aangevuld met enkele betaalde krachten. De barcommissie draagt zorg voor een goed draaiende bar en keuken en een aantrekkelijk clubhuis, waar iedereen zich welkom voelt. De barcommissie werkt samen met de evenementencommissie en de toernooicommissies. Voor alle aanpassingen die in het clubpaviljoen zullen plaatsvinden en het gereed maken van de infrastructuur voor een jaar-rond tennisclub Unicum is een nieuwe commissie ingesteld die in directe samenwerking met het bestuur staat.

Kees Fles (inkoop)
Jan Folkers (bardiensten)
Julia Folkers (bardiensten)
Annemiek Wegman (inkoop)
Mary van der Heiden (inkoop)
Vincent de Weerd (evenementen)
[email protected]

Jan Folkers
[email protected]

Sponsorcommissie
 

De sponsorcommissie onderhoudt, in samenwerking met de voorzitter, relaties met de huidige sponsors en de Vrienden van Unicum. Daarnaast bedenkt de sponsorcommissie interessante vormen van sponsoring en zoekt nieuwe sponsors. Om de sponsor te bedanken worden activiteiten georganiseerd. Werk je in het bedrijfsleven en/of heb je daar goede contacten? Of wil je gewoon actief meehelpen om het nieuwe sponsorbeleid op te zetten neem dan graag even contact op.

Anton Heemskerk (Voorzitter)

[email protected]

13e Lustrum Commissie
 

In 2022 is Unicum 65 jaar oud en we vieren daarom ons 13e lustrum. Door het jaar heen zullen er evenementen georganiseerd worden gerelateerd aan dit lustrum. Daarnaast zal bij de gebruikelijke jaarlijkse evenementen extra aandacht worden besteed aan onze 65e verjaardag. 

Peter de Regt (Voorzitter)
Michelle Michels
Phebe Langevelde
Stella van Mever
Meinke Schouten
Merel van Dooren
Jelle van Haaren
Marije Verbeek
Maaike Eppens
Carla van der Voorn
Joscha Rietbroek 
Taco Toppels

Inger Snijders

[email protected]

Onderhoudscommissie
 

Ons park is natuurlijk onze trots. De parkcommissie zorgt ervoor dat het park en het clubhuis er netjes en verzorgd bij liggen. Dit is de commissie met de handige en groene handen. Elke dinsdagmiddag zijn zij op het park aanwezig om het onderhoud te verzorgen. Een nieuw laagje verf, recht leggen van een stoeptegel, bijhouden van het groen, het repareren van diverse zaken: het is maar een selectie van deze zeer actieve commissie.

Karel van Ark
Marinus Ouwerkerk
Wim van Paridon
Fred Veerkamp
Carol Otten
Herman Bus

[email protected]

Baancommissie Tennis
 

Geen tennis zonder tennisbanen. Het onderhoud van de banen is uitbesteed aan externe partijen. De banencommissie van Unicum steekt de helpende hand toe. De commissie helpt bij het onderhoud van de banen, zodat deze er zo goed mogelijk bij liggen.

Storingen

Voor het melden van storingen of problemen betreffende de banen, baanverlichting, sproeien of hekken en netten e.d. kun je hier klikken.

Jan van Duivenboden (voorzitter)  
Bob Logger
Johan van Duijn 
Henk Feunekes
[email protected]

Baancommissie Padel
 

De commissie, ook wel de Padel onderhoudsgroep, zorgt ervoor dat de baan op orde blijft.
Bladvrij en voldoende zand op de baan, controle op de nethoogte, reiniging van de ramen en het op orde houden van de ruimte op- en om de banen.
Door het opstellen van een jaarplanning proberen we alles bij te houden en krijgen zodoende een beter inzicht, wanneer welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. 

Marco Oudhuis  
Martijn Wegman
Inge Biermann 
Eric Biermann
Iso Been 
Marcel Budding
[email protected] 

 

 

Accommodatiecommissie
 

De parkcommissie ontfermt zich over het grotere onderhoud van het clubhuis en park. Ze managen hiervoor het Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP) in samenwerking met de onderhoudscommissie.
Verder zijn ze verantwoordelijk voor kleine projecten op het park (aanleg nieuwe paden, herstel/vernieuwen hekwerk etc.)

Kitty Akkermans (voorzitter)
Bas de Jong
Frans Kroone
[email protected]

ZondagAvondCompetitie commissie
 

Deze commissie organiseert op zes zondagavonden in de maanden april en mei de ZAC: een recreatieve Zondag-Avond-Competitie; aansluitend op de reguliere competitie.
Tussen 19.00 en ongeveer 22.30 uur speelt ieder team een viertal dubbelwedstrijden van drie kwartier. Een herendubbel, een damesdubbel en twee mixpartijen. Iedere volwassene op niveau 6, 7, 8 en 9 kan meedoen. De teams (in principe 3 mannen en 3 vrouwen) zullen over minimaal twee poules verdeeld worden. In totaal kunnen 16 teams, dus 96 mensen meedoen. Mensen die niet aan een andere competitie meedoen gaan voor. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor een gezellige zondagavond.

Barbara Smaal (Voorzitter)
Barbara van de Loo
Martin Uunk
Nicole van Keulen
Meinke Schouten
Irene Lansdaal
[email protected]

ZondagWinterAvondCompetitie commissie
 

Deze commissie organiseert op tien zondagavonden in de maanden november t/m maart de ZWAC: een recreatieve Zondag-Winter-Avond-Competitie;
Tussen 18:30 en ongeveer 22.00 uur speelt ieder team een viertal dubbelwedstrijden van drie kwartier. Een herendubbel, een damesdubbel en twee mixpartijen. Iedere volwassene op niveau 6, 7, 8 en 9 kan meedoen. De teams (in principe 3 mannen en 3 vrouwen) zullen over minimaal twee poules verdeeld worden. In totaal kunnen 16 teams, dus 96 mensen meedoen. Mensen die niet aan een andere competitie meedoen gaan voor. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor een gezellige zondagavond.

Roeland Verbeek (Voorzitter)
Meinke Schouten
Tonny van Ulden
Tertia Vergeer
[email protected]


Henk Janssen Unicum Open toernooi commissie
 

De HJUO-commissie organiseert met passie voor tennis en het enthousiasme van vogels in de ontluikende lente het Henk Janssen Unicum Open. Een Open KNLTB toernooi voor alle leeftijden, standaard in week 25. Zie voor verdere informatie op de evenementenpagina.
Het toernooi staat van oudsher bekend als vernieuwend en inspirerend mede door ons mooie park en de muzikale omlijsting van de toernooiweek.
De HJUO-commissie verzorgt de voorbereiding van het toernooi, de indeling van alle wedstrijden, het soepel verlopen van het toernooi en het allerbelangrijkste: het welbehagen van alle deelnemers aan het toernooi. Graag tot ziens op het HJUO!

Hanneke van der Geest
Sanne Belt
Stef van der Zon
Cindy Clevers
Dirk Vliegenthart
Macha Beijnes
Sylvia Klomp
[email protected]

Zomer 40+-toernooi commissie
 

Deze commissie organiseert jaarlijks in de zomer een Open dubbel toernooi voor senioren. Er wordt gespeeld in de categorieën 6, 7 en 8, in de leeftijdsgroepen 40+ en 55+ en in de onderdelen damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de sponsors, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige avonden gedurende de week.

Caroline Groffen (VTL)
Angela van der Wouden
Rudy van Zijp
Ankie Smeets
Inger Snijders (VTL)

[email protected]

Onderlinge commissie
 

Deze commissie organiseert eind augustus – begin september de jaarlijkse senioren clubkampioenschappen waarbij de Unicum leden onderling strijden in alle onderdelen in de speelsterktes 2 tot 9. (Tennis en Padel)
De hoogste speelsterkte strijdt om de single titel van clubkampioen (m/v).

De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige activiteiten.

Anja van Hoek (Voorzitter)
Tessa de Vries (VTL en planning)
Babette de Groot (communicatie en aankleding)
Heloisa Deuzeman (communicatie en aankleding)
Michelle Michels (horeca)
Sofian Amrani
Marcel Budding (coordinator padel)
Groen commissie
 

Deze commissie ontfermt zich over het groen op ons mooie park. 

Ze verzorgen het snoeiwerk, onkruid bestrijding en opruimen van bladeren door eigen werk, hoveniers en organiseren van verenigingsdiensten. 

Loekie van der Kuil
Natalie de Leede
Liesbeth Feith
Suzanne Wouters
Lia Dickhof
 
 
 
 
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden

KVK-nummer

40445989