Zondag Winter Avond Competitie 2019-2020


Editie 2019-2020 "Noorderlicht"

De ZWAC (Zondag Winter Avond Competitie) is een gemengd dubbel tenniscompetitie die gehouden wordt in de winterperiode op ons eigen park.
Het is de ideale gelegenheid om gedurende de herfst en winter je spel op niveau te houden. Tevens is het voor nieuwe leden een uitgelezen kans om je clubgenoten te leren kennen en mooie tenniscontacten aan over te houden! 

Organisatie

Per avond speelt elk team 4 partijen van 45 minuten:

 • een damesdubbel,
 • een herendubbel en
 • twee gemengddubbels.

Elk team bestaat uit 6 personen, waarvan per avond minimaal 2 dames en 2 heren aanwezig moeten zijn om de partijen te kunnen spelen.
Indien een team niet compleet is kan door de wedstrijdleiding een speler van een ander team gevraagd worden als invaller op te treden zodat de wedstrijd toch door kan gaan.
Er zijn diverse poules met verschillende sterktes, van speelsterkte 9 t/m 6. Iedereen kan dus op passend niveau worden ingedeeld.

Speeldagen 2019-2020

Afhankelijk van het aantal teams zullen er zeven tot negen wedstrijddagen zijn op de volgende zondagavonden:

 • 17, 24 november en 1 december
 • Reserve-avonden 8 en 15 december
 • Speelavonden na de kerst: 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari
 • Reserve-avonden 1, 8, 15, 22 maart

We spelen van 18:00 tot 21:00 uur.
Reserveer alle avonden in je agenda want als de reserve-avond niet nodig is en het weer is goed genoeg, dan organiseren we een toss-avond van 19.00 tot 21.15:

 • Er zijn dan drie spelronden van 45 minuten.
 • Spelers worden per ronde door ons ingedeeld, maar suggesties van jullie kant zullen we uiteraard honoreren.
 • Het idee is dan ook dat je weer nieuwe mede- en tegenstanders leert kennen en hierbij ook nieuwe speelstijlen!

Inschrijven en kosten

De bijdrage per team bedraagt € 30,–. Ieder team bestaat uit minimaal 6 personen en de kosten per lid zijn dus € 5,– of minder.
Op de laatste avond neemt ieder team een ludiek cadeau t.w.v. € 30,– mee voor een ander team. Het hoogst geëindigde team mag als eerst een cadeau uitzoeken.

Geef je uiterlijk op vóór 8 november.

Je kunt je individueel opgeven maar ook samen met andere leden of een compleet team.
Klik hier voor inschrijfformulier ZWAC 2019-2020.

Bij de inschrijving kun je aangeven met wie in welk team je wilt spelen en wat de teamnaam is. Los inschrijven kan ook, dan delen wij je in.

De ZWAC-commissie kun je bereiken via: [email protected]
Inschrijving gaat per persoon, waarbij we ook je mailadres en telefoonnummer vragen om snel te kunnen communiceren bij slechte weersomstandigheden. We zullen in deze gevallen om 16:30 mededeling doen of de wedstrijd door gaat..
Voor tennis- én bitterballen wordt door de commissie gezorgd.

De ZWAC-commissie bestaat uit: Meinke Schouten, Tonie Stoffel, Tertia Vergeer, Tonny van Ulden en Roeland VerbeekSpeelreglement

 1. Er wordt gespeeld in poules van verschillende sterkte.
 2. Het team met in totaal de hoogste score wordt winnaar van deze poule.
 3. Ieder team speelt tussen 18:00 en 21:00 uur.
 4. Per avond worden vier wedstrijden gespeeld van 45 minuten, te weten; een damesdubbel, een herendubbel en twee gemengddubbels.(volgorde in onderling overleg)
 5. Bij de stand 40-40 wordt er één beslissend punt gespeeld, de zgn. no-addregel. Hierbij mag de ontvangende partij altijd de returnkant kiezen. (dus ook bij de gemengdubbel).
 6. Na 45 minuten gaat de bel en stopt het spel direct. Het punt wordt niet afgespeeld en de huidige gamestand is de eindstand. Bijvoorbeeld: 5-4 en 40-15 wordt als 5-4 genoteerd.
 7. Een gewonnen set levert 4 punten op, een voorsprong in games 2 punten en bij gelijke stand in games krijgen beide partijen 1 punt.
 8. Het team met de meeste wedstrijdpunten wint de wedstrijd en krijgt een score van 2, het team dat verliest krijgt de score 0.
 9. Bij gelijke stand krijgt ieder team een score van 1.
 10. De scoreformulieren en de ballen worden bij aanvang uitgedeeld aan de teams, na afloop van de wedstrijden graag alles weer inleveren bij de wedstrijdtafel.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bar: +31 71 515 0050 – Toernooien: +31 71 515 02 90

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden